Đoković – Mari 2:0 (6:2, 6:4). Novak Đoković osvojio treću vezanu titulu na Mastersu u Parizu. Savladao je Britanca Endija Marija i potvrdio apsolutnu dominaciju u svetskom tenisu. Našem asu bila su potrebna 93 minuta igre da dođe do novog trijumfa u Gradu svetlosti. Ovim trijumfom Novak je ispisao novu stranicu u istoriji tenisa. Naime, on je prvi teniser koji je u jednoj sezoni osvojio šest mastersa, a u još dva je bio u finalu.Moć broja jedan u pariskom finalu na svojoj koži je osetio Endi Mari. Novak je kontrolisao meč od prvog poena. Konstantno je pritiskao servis protivnika i skoro u svakom servis gemu Britanca naš as je dolazio do prilike da napravi brejk. Mari je pak imao samo jednu, i to u drugom setu i uspeo da je iskoristi. Ipak, nedovoljno da se ozbiljnije suprotstavi najboljem.

Dodela pehara i izjava Novaka Đokovića

Novak je sjajno ušao u meč i već u ranoj fazi je došao do brejka. Potom je konstantno pritiskao servis Britanca, koji je davao sve od sebe da uzvrati, da se odupre naletima našeg asa. Međutim, jedino što je postigao jeste da publika uživa u nemogućim potezima, na koje je, u većini situacija, Novak imao još snažniji odgovor.

Đoković je nastavio odličnu igru i u sedmom gemu ponovo oduzima servis protivniku, potom lagano osvaja svoj servis i rešava prvi set u svoju korist sa ubedljivih 6:2.

Naš teniser je nastavio dominaciju i u drugom setu. Ponovo dolazi do ranog brejka i prednosti od 2:1. Međutim, Mari koristi mali pad u igri Novaka i uspeva da iskoristi svoju prvu i jedinu brejk šansu u meču i vrati brejk. To nije poremetilo Novaka, oduzima Britancu naredni servis i ponovo ima brejk prednosti. Potom Đoković rutinski privodi set i meč kraju za konačnih 6:4 u drugom setu.


Tok meča:

16.49 - Kraj meča. Novak je dobio drugi set sa 6:4.

16.36 - Đoković ponovo dolazi do dve vezane brejk šanse. Koristi prvu i ponovo ima brejk prednosti, 4:3.

16.20 - Mari se ne predaje. Napada servis našeg asa, osvaja ga bez izgubljenog poena i vraća brejk. Mari je iskoristio svoju prvu brejk šansu na meču.

16.15 - Novak nastavlja da pritiska servis protivnika i ponovo dolazi do brejk šanse, 30:40. Koristi je za rani brejk u drugom setu, 2:1.

16.12 - Naš teniser lagano osvaja svoj uvodni servis u drugom setu.

16.08 - Mari je servisom otvorio i drugi set. Novak nastavlja da pritiska servis protivnika i osvaja prvu brejk šansu u drugom setu. Britanac uspeva da se izvuče, a potom i stigne do gem lopte, usledilo je novo izjednačenje. A potom Mari uspeva da veže još dva poena i osvoji uvodni gem drugog seta.

15.57 - Novak osvaja svoj servis i rešava prvi set u svoju korist – 6:2.

15.52 - Ponovo je servirao Mari, naš as je napao i stigao do brejk šanse. Greška Britanca i Novak dolazi do dva breka prednosti i ima priliku da servisom reši set u svoju koristu.

15.43 - Novi servis Marija i nova šansa za našeg tenisera. Mari uspeva da se odbrani. Novak je neumoljiv, nakon prednosti za protivnika, dolazi do druge brejk lopte. Sjajan servis Britanca za novo izjednačenje. Usledila je i treća brejk šansa za našeg tenisera, ali i ona odlazi u nepovrat. Mari stiže do prednosti, a potom posle 11 minuta i 30 sekundi igre, osvaja gem.

15.33 - Naš teniser, uz malo problem, a osvaja svoj servis i time potvrđuje brejk, 3:1.

15.25 - Posle uvodnih gemova u kojima su teniseri osvojili svoje servise, zapretio je Novak i oduzeo servis protivniku bez izgubljenog poena.

15.16 - Počeo je meč između Đokovića i Marija.

15.07 - Na podbacivanju novčića više sreće je imao Mari i izabrao da on prvi servira.

15.00 - Igrači izlaze na teren. Posle zagrevanja očekujemo početak meča.IZVOR: RTS.