Prvi teniser sveta Novak Đoković osvojio je ATP turnir u Pekingu, pošto je u današnjem finalu savladao Španca Rafaela Nadala rezultatom 6:2, 6:2, posle nešto više od 90 minuta igre.


PEKING - Prvi teniser sveta Novak Đoković osvojio je ATP turnir u Pekingu, pošto je u današnjem finalu savladao Španca Rafaela Nadala rezultatom 6:2, 6:2, posle nešto više od 90 minuta igre.

Ovo je bilo 12. uzastopno finale Đokovića ove godine, a šesti trofej u Pekingu u kojem nikada nije izgubio.

Srpski teniser odlično je započeo meč pošto je već na startu oduzeo servis Nadalu i poveo sa 2:0. Đoković se tu nije zaustavio već je i u sedmom gemu prvog seta napravio još jedan brejk, dok je u narednom gemu sigurnom igrom potvrdio osvajanje prvog seta.

U drugom setu pri rezultatu 1:1 u gemovima, Đoković je stigao do 0:30 na servis rivala, a posle drugog poena Španac se požalio na povredu stopala, pa je meč prekinut kako bi mu se ukazala medicinska pomoć. Kada se vratio na teren srpski teniser napravio je novi brejk, a zatim i vrlo brzo poveo sa 4:1. i tada je bilo evidentno da se Nadal pomirio sa novom pobedom Đokovića.

Svetski broj jedan je još jednom prikazao odličnu igru i potvrdio da je u ovom trenutku u izuzetnoj formi pošto je čitav turnir odigrao na visokom nivou.

Đoković je u 45. duelu sa Nadalom stigao do 22. pobede, a španski teniser i dalje ima pobedu više u međusobnim duelima.

Turnir u Pekingu igrao se za nagradni fond od 3.944.715 dolara.



Đoković: Nadam se da ćemo Nadal i ja igrati još mečeva



Đoković je nakon osvajanja turnira u Pekingu rekao da je odigrao sjajan turnir, ali i da se nada da će Nadal i on odigrati još mnogo duela u budućnosti.

"Ovo je definitivno jedan do najuspešnijih turnira u mojoj karijeri. Osvojio sam Australijan Open pet puta, a Peking šest. Tradicija je pocela još na Olimpijskim igrama 2008. godine i to baš na ovom terenu. Navijači su veoma lojalni i hvala im na tome. Odigrao sam odličan meč i odličan turnir. Nadam se da je Rafino stopalo dobro i da će igrati naredne nedelje. Iskreno, voleo bih da imamo još mnogo duela u budućnosti", rekao je Đokovic na ceremoniji nakon meča.

Španski teniser Rafael Nadal česitao je Đokoviću na pobedi i dodao da srpski teniser igra jednu od najboljih sezona u istoriji tenisa.

"Čestitam Novaku za danas, ali čestitam mu na svemu što radi. Defitinitivno igra jednu od najboljih sezona u istoriji tenisa. Za mene je ovo bila pozitivna nedelja, iako je kraj sezone i nikome nije lako. Na ovom turniru sam dobio novu energiju, i hvala svim navijačima. Nadam se da se vidimo i naredne godine", zaključio je Nadal.



IZVOR: TANJUG.