USA Today: Đoković dominira svetskim tenisom


LONDON - Ugledni američki časopis "USA Today" ocenio je danas da prvi igrač sveta Srbin Novak Đoković neosporno dominira teniskom scenom današnjice.

"Da li se ovo može nazvati Novakovom erom", pita se na početku autor teksta.

"Đoković još ne zauzima centralno mesto na svetskoj pozornici kada se radi o ukupnom broju titula u karijeri koje poseduju Federer i Nadal, ali postaje sve teže naći argumente protiv činjenice da je on vodeći teniser sveta", tvrdi "USA Today".

"Kada pogledate statistiku u poslednje četiri godine, on je najdominantniji igrač planete", prenosi "USA Today" ocenu nekadašnjieg petog igrača sveta Britanca Tima Henmana koji diodaje da "ne izgleda kako će se kraj Novakove ere uskoro završiti".

Kako navodi "USA Today", Đoković je tokom poslednje četiri godine dominirao u svim elementima.
"Tokom poslednje četiri godine, počev od njegove magične 2011, Đoković je na vrhu u svim kategorijama - tri puta je završio godinu kao broj jedan - 2011, 2012. i 2014. ima šest gren slem tiotula u ovom periodu, 29 ATP titula i pobednički procenat od 88,8 odsto, posle polufinalne pobede u subotu", podseća američki list.

Đoković, koji večeras igra protiv Federera u finalu završnog Mastersa u Londonu na kojem brani titulu, obezbedio je mesto broj jedan na kraju godine pošto je u grupi A ostvario sve tri pobede.

Izvor; Tanjug