Đoković u finalu završnog Mastersa

LONDON - Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u finale završnog Mastersa u Londonu, pošto je savladao Japanca Keija Nišikorija sa 6:1, 3:6, 6:0.

Đoković je rekao da je Nišikori odigrao najbolju sezonu u karijeri.
"Kei je igrao odlično i sigurno da mu je ovo najbolja sezona do sada u životu, ali napravio je duple servis greške u trećem setu i to ga je koštalo poraza", rekao je Đoković.

Njegov protivnik u finalu biće pobedik duela između švajcarskih tenisera, Rodžera Federera i Stanislasa Vavrinke.
"Naravno da ću gledati meč između Federera i Vavrinke u polufinalu. Uzeću kokice i uživati u duelu iz kreveta", dodao je Novak.

Đoković je plasmanom u polufinale osigurao prvo mesto na kraju sezone, dok je pobedom nad Nišikorijem došao u situaciju da status najboljeg potvrdi i odbranom titule.

Srpski teniser je odlično odigrao prvi set, koji je rešio za samo 23 minuta. U drugom setu je došlo do malog opuštanja u njegovoj igri, što je Nišikori iskoristio i uveo neizvesnost u meč.

Publika je u tim trenucima aplaudirala posle grešaka Đokovića, što je dodatno naljutilo i izbacilo iz ritma Srbina.

Međutim, Novak je uspeo da se izvuče iz neugodne situacije i u nastavku meča pokaže da je najbolji kad je to najpotrebnije. Odlučujući set završio je bez izgubljenog gema i sa ubedljivih 6:0 prošao u finale.

Turnir u Londonu igra se za ukupan nagradni fond od 6,5 miliona dolara.


Tanjug