Đoković u polufinalu, obezbedio prvo mesto na kraju godine


LONDON - Prvi teniser sveta Novak Đoković obezbedio je prvo mesto na ATP listi na kraju godine, pošto se danas kao prvi u A grupi plasirao u polufinale završnog Mastersa u Londonu, pobedom nad Čehom Tomašom Berdihom rezultatom 6:2, 6:2.

Ovo je bila treća pobeda Đokovića u grupi, posle ubedljivih trijumfa nad Marinom Čilićem i Stanislasom Vavrinkom.

Đoković je danas bio na sličnom nivou igre na kojem je bio kada je Berdiha savladao u fenomenalnom finalu Pekinga u oktobru.

Prvi reket Srbije je prvo za pet minuta matematički obezbedio polufinale, pošto je poveo sa 2:0 u gemovima, a onda je nastavio briljantni niz u kojem ceški teniser nije imao nikakve šanse.

Prvi svetski teniser će se u borbi za finale turnira na kojem brani titulu u subotu sastati sa Japancem Keijem Nišikorijem, koji je drugi u grupi B.



Đoković: Definitivno jedan od mojih najboljih nastupa

Novak Đoković je posle pobede nad Berdihom rekao da je završni masters u Londonu jedan od njegovih najboljih nastupa.

Briljantnim igrama Đoković je u velikom stilu bukvalno deklasirao Marina Čilića, Stanislasa Vavrinku i Berdiha, plasirao se u polufinale kao pobednik A grupe, ali i obezbedio prvo mesto na svetskoj rang listi na kraju godine.

"Ovo je definitivno jedan od mojih najboljih nastupa. Svestan sam da je broj jedan u svetu najveći izazov kojeg teniser može da ima. To je neverovatan osećaj i veoma sam srećan", izjavio je Đoković posle meča sa Čehom.

On će se sada fokusirati da postane prvi posle Ivana Lendla osamdesetih koji je osvojio tri titule zaredom na završnom mastersu.

"Ovo je duga godina, duga sezona i moje neverovatno dostignuće. Želim da se zahvalim mom timu, porodici i svima koji su me podržavali. U privatnom životu imao sam izuzetnu godinu, oženio sam se, postao otac i to je najlepša stvar koja mi se dogodila. Zbog svega sam ponosan i zadovoljan onim što sam postigao", zaključio je fantastični srpski teniser.

U polufinalu završnog mastersa Đoković se u subotu sastaje sa drugoplasiranim iz grupe B, Japancem Kei Nišikorijem.
Turnir u Londonu igra se za ukupan nagradni fond od 6,5 miliona dolara.

Izvor;Tanjug