Fantastični Đoković srušio i Vavrinku


LONDON - Najbolji teniser sveta Novak Đoković savladao je večeras Švajcarca Stanislasa Vavrinku sa 2:0 u setovima - 6:3, 6:0 i došao nadomak plasmana u polufinale završnog turnira sezone u Londonu.

Ovim uspehom Đoković je takođe na korak da osigura čelnu poziciju ATP liste na kraju godine pošto mu je za to potrebna još jedna pobeda.

Meč 2. kola A grupe pokazao je da će srpski teniser gotovo izvesno uspeti da ostvari cilj, jer je protiv Vavrinke, trenutno svetskog broja četiri, ponovio igru iz startnog duela protiv Marina Čilića i prosto počistio rivala sa terena.

Đoković je igrao tako da je gledalište u O2 Areni ostavio gotovo bez daha. Potpuno je dominirao, a spektakularnim tenisom pokazao zbog čega je trenutno najbolji igrač današnjice.

Raspoloženi srpski as oduševio je navijače u svim segmentima igre, Vavrinka je bio bez ikakvih izgleda da mu se ozbiljnije suprotstavi, pa je položio oružje nakon samo nešto više od sat borbe.

Đoković se na pravi način revanširao Švajcarcu za poraz na ovogodišnjem Australijan Openu i zabeležio 16. pobedu u njihovom 20. međusobnom okršaju.

Srpski teniski majstor u poslednjem kolu A grupe u petak igra protiv Čeha Tomaša Berdiha, koji je ranije danas u prvom meču savladao Čilića sa 6:3, 6:1.

Tanjg,12.11.2014