Djokovic: Mogu do titule u Majamiju!


Imam visoke ciljeve, ali idem meč po meč. Ferer je veoma opasan – kaže Novak, koji pun samopouzdanja dočekuje četvrtfinalni duel sa Špancem i završnicu turnira


NA 16 poslednjih mastersa Novak Đoković je čak 14 puta stizao do četvrtfinala, a ako uz četvrtak uveče savlada Davida Ferera, biće na dobrom putu da se probije do finala Majamija četvrti put u karijeri. Međutim, najboljeg tenisera sveta zanimaju samo titule, do kojih je na ovom takmičenju osvajao dva puta (2007. i 2011) a jednom je bio vicešampion (2009).

Protiv Španca vodi 7:5 u dosadašnjim susretima, uključujući i pobedu na Australijan openu u januaru. Ipak, potreban je maksimalna opreznost, jer je od tada do danas Ferer ostvario skor 23 pobede i samo dva poraza, uz tri pehara (Ouklend, B. Ajres i Akapulko), čime je pokazao da je jedan od tenisera u najboljoj formi u 2012.


- Uvek verujem da mogu do titule. Imam visoke ciljeve i očekivanja. Tako je i u Majamiju. Ali idem meč po jedan. Sad sam u četvrtfinalu i čeka me Ferer. Biće to veoma težak susret. Ali spreman sam. Osećam se fizički veoma sveže i dobro, a mentalno sam skroz u tenisu. Želim da dobijem svaki duel u kom nastupam, a pozitivna okolnost je i dan odmora pred susret sa Špancem, što mi daje vremena da se pripremim kako treba za taj izazov - rekao je Đoković posle trijumfa nad Rišarom Gaskeom 7:6, 6:3.

Nole je poručio da mu ne manjka motivacije i da je i dalje gladan pobeda.

- Motivacija je uvek tu. Dok sam god na terenu, baviću se ovim sportom sa mnogo strasti i biću mu posvećen 100 odsto. Jesam osvojio dosta turnira do sada, ali osećam da me čeka još mnogo godina juriša na pehare, barem sve dok me zdravlje bude služilo, i dok budem koncentrisan, odlučan i mentalno spreman da dokazujem sebi i drugima da mogu da budem jedan od najboljih igrača. Svako jutro se budim znajući da volim tenis i to je nešto što mi daje dosta energije, pomaže da vredno radim na treninzima i usavršavam igru što više mogu - objasnio je Beograđanin.

Sa druge strane, Ferer je dodao da je Đoković favorit u četvrtfinalu.

- Svestan sam da su mi šanse protiv Novaka veoma male. Pokušaću da što bolje serviram, kao nedavno u Londonu - rekao je Španac pred večerašnji meč, pritom podsetivši na pobedu protiv Srbina na završnom Mastersu prethodne sezone.