Djokovic odbranio titulu u Parizu


PARIZ - Najbolji teniser sveta Novak Đoković odbranio je titulu na Mastersu u Pekingu, pošto je danas u finalu pobedio Kanađanina Miloša Raonića sa 6:2, 6:3.

Đoković je rekao da je zadovoljan igrom i pobedom protiv Raonića.

"Uspeo sam da "uhvatim" protivničke servise, koji su izuzetno bili brzi i jaki. Odigrao sam kvalitetan meč i na kraju odbranio titulu. Uvek je zadovoljstvo igrati u Parizu, svake godine dolazim i hvala vam na podršci koju mi pružate tokom mečeva. Neverovatan je osećaj igati pred ovakvom piblikom i ovo je jedan od mojih omiljenih turnira na turu", rekao je Đoković posle finala.

Đoković je nastavio sa dobrim partijama u završnici sezone, osvojivši 47. trofej u karijeri, a šesti u sezoni.

Zahvaljujući ovoj pobedi, Đoković je odbranio 1.000 bodova i dodatno uvećao pednost na ATP listi ispred Rodžera Federera, jer je Švajcarac porazom u četvrtfinalu izgubio bodove, pošto je prošle godine u glavnom gradu Francuske stigao do polufinala.

Do četvrte pobede u isto toliko međusobnih duela protiv Raonića, Đoković je stigao za svega sat vremena i 24 minuta, tokom kojih je demonstrirao vrhunski tenis.

Srpski teniser je u oba seta dolazio do vođsta od 3:0 i već u uvodnim delovima meča dao do znanja trenutno 10. teniseru sveta da neće imati šta da traži u uvom duelu.

Raonić je veći otpor pružio u prvom setu kada je imao i jedine brejk lopte u meč, ali je 27-godišnji Beograđanin to lako rešavao u svoju korist i ubedljivo došao do jubilarne 20. titule iz masters serije.

Đoković se sada seli na završni turnir u London, gde mu takode predstoji odbrana titule.

Izvor; Tanjug