Đoković opet bolji od Monfisa, protiv Mareja za polufinale

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale masters turnira u Parizu pošto je večeras u osmini finala savladao Francuza Gaela Monfisa sa 6:3, 7:6 (7:2)


Đoković je nastavio dominaciju u duelima sa Monfisom i slavio 11. put u isto toliko dosadašnjih međusobnih okršaja.

Uzalud je Francuz nastojao da prekine "crnu seriju", žestoko se borio, međutim svetski broj jedan ponovo je bio neumoljiv i kvalitetnijom igrom zabeležio novi uspeh.

Uz veliku podršku publike Monfis je bio blizu da u drugom setu napravi brejk pri vođstvu sa 5:4 i izjednači u setovima, ali je srpski teniser bio koncentrisan u pravim trenucima.

Do kraja duela Francuz je osvojio nekoliko efektnih poena, međutim, smireni Đoković umeo je da uzvrati i zasluženo trijumfuje nakon nešto više od sat i po zanimljivog i atraktivnog tenisa iskoristviši prvu meč loptu.

U četvrtfinalu poslednjeg mastersa sezone, na kojem brani titulu, Đoković igra protiv Britanca Endija Mareja koji je ranije danas pobedio Bugarina Grigora Dimitrova sa 6:3, 6:3.

Srpski as i protiv Mareja ima ubedljiv međusobni skor, jer je u dosadašnja 22 duela slavio 14 puta.

Ostali četvrtfinalni parovi su Tomaš Berdih (Češka) - Kevin Anderson (Južna Afrika), Miloš Raonić (Kanada) - Rodžer Federer (Švajcarska) i David Ferer (Španija) - Kei Nišikori (Japan).

Turnir u Parizu igra se za ukupan nagradni fond od 3,45 miliona evra.

Izvor;,Novosti