Nadal eliminisan u Šangaju


Rafael Nadal okončao je učešće na turniru u Šangaju u drugom kolu, porazom od Felisijana Lopeza sa 6:3, 7:6 (6).

Suočavao se Nadal sa zdravstvenim problemima, zbog turnira u Šangaju je odložio i operaciju slepog creva, pa je odlučio da igra pod antibioticima. Iako mu je uspelo da nakon izgubljenog prvog seta povede sa 5:3 i dođe na korak do izjednačenja, poražen je u taj-brejku, i to posle prokockane set lopte.

U prvom setu nije bilo prilika za brejk osim Lopezovih u šestom gemu, kada je druga iskorišćena za 4:2, da bi Rafa uzvratio u nastavku vođstvom od 3:0. Čak tri puta je „kralj šljake“ bio blizu novog oduzimanja servisa, ali je Lopez odoleo i izborio taj-brejk. Rafa je šansu propustio pri 6:5, što je njegov sunarodnik umeo da kazni izlaskom na mrežu i oštrim udarcima za pobedu i duel sa Džonom Iznerom u osmini finala.

Sreda je bila rezervisana za poraze nosioca, Miloš Raonić (8) je predao meč Huanu Monaku, Žil Simon je bio bolji od Stanislasa Vavrinke (4), dok je Džon Sok porazio Keija Nišikorija (7), a Žilijen Beneto Grigora Dimitrova (10). Novak Đoković je uspešno započeo odbranu titule, pobedivši Dominika Tima.

Izvor: Blic