Krajinović bolji od Devermana, Srbija - Indija 2:0

BANGALOR - Teniska reprezentacija Srbije nalazi se nadomak opstanka u Svetskoj grupi Dejvis kupa, pošto posle prvog dana vodi protiv Indije sa 2:0.

Prednost Srbiji doneo je Dušan Lajović posle pobede nad Jukijem Bambrijem sa 6:3, 6:2. 7:5, dok je drugi poen osvoji Filip Krajinović, pošto je bio bolji od Somdeva Devermana sa 6:1, 4:6, 6:3, 6:2.

Sutra se od 15 sati igra dubl meč Leander Paes/Rohan Bopana i Nenad Zimonjić/Ilija Bozoljac, dok su u nedelju na programu mečevi Deverman - Lajović i Bambri - Krajinović.

Opstanak u Svetskoj grupi obezbediće reprezentacija koja prva zabeleži tri pobede.


Krajinović: Zadovljan sam što sam doneo drugi poen Srbiji

Srpski teniser Filip Krajinović rekao je da je zadovoljan svojom igrom i pobedom nad Somdevom Devarmanom, kojom je Srbiji protiv Indije doneo prednost od 2:0 u meču za opstanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa.

Dušan Lajović je prethodno doveo Srbiju u vođstvo pobedom nad Jukijem Bambrijem, dok je Krajinović savladao Devermana sa 6:1, 4:6, 6:3, 6:2 i udvostručio prednost, pa je nacionalni tim na korak od trijumfa.
"Znao sam da će biti teško zbog vrućine i nadmorske visine. Nisam želeo da se branim, igrao sam napadački. Iako sam grešio, zadovoljan sam svojom partijom, menjao sam ritam igre i pobedio u otvorenom meču. Devarman je bio nekad u 70 najboljih, ali ja sam blizu 100, želim još da napredujem", rekao je Krajinović odmah posle duela.

Sutra od 15 sati po srednjeevropskom vremenu igra se dubl meč Leander Paes/Rohan Bopana - Nenad Zimonjić/Ilija Bozoljac, dok su u nedelju na programu preostala dva singla, Devarman - Lajović i Bambri - Krajinović.

Izvor; Tanjug