Krunić: Slušala sam samo sebe

BEOGRAD - Srpska teniserka Aleksandra Krunić, koja je na ovogodišnjem US Openu stigla do osmine finala, ocenila je danas da je svojevrsno čudo u Njujorku ostvarila zahvaljujući pre svega psihološkoj stabilnosti.

"Napredovala sam na psihološkom planu, sada mnogo bolje kontrolišem emocije. Nemam više tolike uspone i padove. Više verujem sebi i ne gledam toliko u trenera, odnosno, preuzimam potpunu odgovornost na sebe", rekla je Krunićeva na konferenciji za medije u sedištu Teniskog saveza Srbije u Novom Beogradu.

Dvadesetjednogodišnja teniserka istakla je da je formula njenog uspeha u Njujorku u borbenosti i potpunoj mentalnoj stabilnosti.
"Najbolje je da teniser sluša svoj karakter, tako će najbolje ostvariti ciljeve, što je meni pošlo za rukom u Njujorku. Osetila sam da sam sazrela da se nosim sa pritiscima", naglasila je Krunićeva i priznala da su više od pobede protiv Čehinje Petre Kvitove izmorili mediji.

"Ođednom se sručila čitava bujica pitanja i interesovanja za mene i moju karijeru, ali to prihvatam zato što se radi o specifičnom teniskom svetu. S druge strane, to jeste zastrašujuće ako nemate tim koji vas štiti", kazala je srpska teniserka i dodala da su joj od velike pomoći bili trener Bane Jevremović i Biljana Veselinović.

Krunićeva se osvrnula na meč protiv Kvitove, šampionke Vimbldona i trenutno četvrte na WTA listi, koji je lansirao u sam vrh teniske elite pošto će od sledećeg ponedeljka napredovati 54 mesta i 91. na svetu.
"Protiv Kvitove sam igrala kao da imam duplo više godina. Bila sam potpuno smirena i u svakom trrenutku sam znala šta hoću", konstatovala je Krunićeva i istakla da je verovatno mogla da uzme još jedan veliki "skalp" protiv Beloruskinje Viktorije Azarenke, ali da je psihološki pritisak bio veoma veliki.

"Vodila sam protiv nje sa 1.0 u setovima i 4:3. Međutim, u jednom trenutku mi je prošla misao da ću pobediti jednu takvu teniserku i proći u četvrtfinale. Ta misao me je potpuno blokirala i na kraju sa poražena", kazala je srpska teniserka.

Ona je posebno istakla pomoć koju je tokom turnira dobijala od Jelene Janković u vidu saveta i preporuka.
"Jelena mi je svaki dan davala poneki savet, pomagala i želela da uspem i budem najbolja", rekla je Krunićeva dodajući da su joj na uspehu čestitale Kvitova, Vesnina, Makarova, Krajičekova i brojne druge svetske teniserke.

Na pitanje odakle smirenost koju je pokazivala u duelu sa Kvitovom odgovorila je da je njen karatker "crno-beli" i da nema sredine.
"Kada sam ispunjena pozitivnom energijom za mene nema prepreka. Nadam se da nakon ovog uspeha neću uzleteti i da ću ostati i dalje čvrsto na zemlji, ali i da se neću vratiti na stari kolosek, na kojem sam u poslednje dve i po godine stagnirala. Najvažnije je da budem pozitivna prema sebi i da sve postupke i odluke tražim pre svega u sebu", rekla je Krunićeva.

Ona je navela da je njen naredni cilj plasman u glavni žreb Australijan Opena u januaru, a da će do tada igrati na turnirima, od kojih je prvi u Taškentu u ponedeljak.

Što se tiče nastupa za nacionalnu Fed kup reprezentaciju, Krunićeva je naglasila da je najvažnije da srpske teniserke podržavaju jedna drugu i da će samo zajednički moći da se vrate u elitnu Svetsku grupu.
"Kada budemo igrale Ana, Jelena, Bojana, Vesna i ja, videćemo ko će onda moći da nam parira", poručila je Krunićeva.

Izvor; Tanjug