Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u treće kolo Vimbldona

LONDON - Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u treće kolo Vimbldona, posto je danas savladala Kineskinju Đije Ženg sa 6:4, 6:0.

Ivanovićeva je pre svega na psihološkkom planu dobila duel sa Kineskinjom, koja posle tri primljena brejka u prvom setu nije imala snage za preokret.

Ivanović je u prvom setu prepustila inicijativu Kineskinji koja je prva uspešno napala njen servis i povela sa 2:1, da bi potom preuzela kontrolu, dobila set sa 6:4, i do kraja nije prepustila protivnici ni jedan gem.

Ivanović će u nastavku turnira igrati sa pobednicom duela u kojem se sastaju Nemica Sabine Lisicki i Čehinja Karolina Pliskova.

Ivanovićeva: Sve polako dolazi na svoje mesto

Srpska teniserka Ana Ivanović rekla je da na turniru u Londonu želi da ide korak po korak i pokuša da ponovi rezultat iz 2007. kada je igrala u polufinalu.
"Verujem da ću do kraja godine popraviti plasman na WTA rang listi. Ne razmišljam previše o tome. Trudim se da svaki put na terenu pokažem šta umem i da pobeđujem što češće. Takođe, želim da napredujem iz meča u meč", rekla je Ivanovićeva za sajt Vimbldona.

Ivanovićeva je danas savladala Kineskinju Đije Ženg sa 6:4, 6:0. Upravo je Kineskinja pre šest godina u trećem kolu Vimbldona iznenadila Ivanovićevu koja je tada bila najbolje rangirana svetska teniserka.
"To je bilo davno, čak se više i ne sećam dobro. Definitivno mi je bilo potrebno mnogo vremena da se vratim posle toga. Ove godine sam odigrala dosta mečeva i upisala veliki broj pobeda. Nažalost, to se još ne vidi na rang listi, što može da bude pomalo i razočaravajuće", dodale je Ivanovićeva.


Izvor; Tanjug