Majami - Dusan Lajovic nije uspeo da se plasira u osminu finala

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u osminu finala ATP masters turnira u Majamiju pošto je večeras u šesnaestini finala izgubio od Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova sa 2:1 u setovima - 3:6, 6:0, 7:6 (7:5).

Lajović je propustio sjajnu priliku da ostvari najveći uspeh u karijeri. U trećem setu je servirao za pobedu, ali je bio dekoncentrisan i dozvolio rivalu da napravi brejk za izjednačenje na 5:5.

Usledio je jednosatni prekid meča zbog kiše, a Dolgopolov se u nastavku bolje snašao, pa je posle preokreta slavio u taj brejku.

Prava je šteta šta je propustio srpski teniser u prvom međusobnom okršaju protiv Ukrajinca. Osim u drugom setu, igrao je izvanredno i bio na korak da priredi veliko iznenađenje.

Prvi set Lajović je dobio nakon brejka za vođstvo od 3:1, ali je u nastavku borbe Dolgopolov dominirao i bez većih problema izjednačio na 1:1 u setovima bez izgubljenog gema.

Treći set protekao je u izjednačenoj i neizvesnoj borbi, a Lajović je prikazao odličan tenis. Hrabar i samouvrren, srpski teniser imponovao je mirnoćom i preciznošću, a kada je brejkom poveo sa 4:3 imao je 23. tenisera sveta bukvalno "u ruci".

Nervozni Dolgopolov pravio je brojne greške, ali je Lajović nesmotreno prokockao veliku šansu da pri vođstvu od 5:4 okonča meč na svoj servis. Ukrajinac je uzvratio brejkom, a potom je, u najnezgodnijem trenutku za srpskog tenisera, usledio jednosatni prekid duela zbog kiše.

Ni u nastavku borbe Lajović nije popuštao. Poveo je u taj-brejku sa 3:0 i činilo se da mu pobeda ipak neće izmaći. Međutim, uporni Dolgopolov nije se predavao, stigao je do 4:4 i 5:5, a tada je linijski sudija napravio veliki previd i dosudio aut nakon preciznog udarca Lajovića.

Posle čelendža udarac je ponovljen, ali je to potpuno dekoncentrisalo srpskog tenisera, koji je lako izgubio naredna dva poena, pa je Dolgopolov na kraju slavio nakon nešto više od dva sata velike i zanimljive borbe.

Uprkos porazu, Lajović može da bude zadovoljan učešćem na turniru u Majamiju. Zaigrao je u glavnom žrebu nakon odustajanja Nemca Tomija Hasa zbog povrede, a plasmanom u šesnaestinu finala napredovaće na ATP listi i biće među 80 najboljih tenisera sveta.

U meču za četvrtfinale Ukrajinac čeka pobednika duela u kojem se kasnije večeras sastaju Švajcarac Stanislas Vavrinka i Francuz Eduar Rože Vaselin.

Večerašnjem meču prisustvovao je i Lajovićev saigrač iz Dejvis kup tima Srbije, trenutno drugi reket sveta Novak Đoković. Najbolji srpski teniser sutra u osmini finala Majamija igra protiv Španca Tomija Robreda.

Masters na Floridi igra se za ukupan nagradni fond od 5,64 miliona dolara.

Izvor;Tanjug