Nole pobedio Andersona


Moglo je i bolje, ali pobeda je pobeda i najvažniji je plasman u narednu rundu.
Đoković je opravdao ulogu apsolutnog favorita i savladao Kevina Andersona iz Južne Afrike sa 2:0 (6:2, 6:3).

Protivnik prvog nosioca u osmini finala Indijan Velsa biće na iznenađenje mnogih Pablo Anduhar iz Španije.
Već od uvodnih nekoliko poena bilo je jasno da ovo neće biti šetnja po parku za Novaka. Prva četiri gema trajala su neobično dugo, a da nije viđen nijedan brejk. Obojica tenisera mučila su se da reše servis gemova, a to se posebno donosilo na srpskog tenisera koji je čak spašavap i brejk loptu. Međutim, posle tog gema Anderson je potpuno pao, prvi servis gotovo da nije mogao pogoditi, a to je protiv najboljeg igrača planete nedopustivo. Usledila su četiri ekspresna gema Đokovića i vođstvo od 1:0 u setovima - 6:2.
Sličan scenartio viđen je i u nastavku. Novak je poveo sa 3:2, da bi u narednom napravio novi brejk i praktično tada slomio duh sinoć veoma ranjivog Andersona. U igri gem za gem, Nole je rutinski odbranio svoj servis i slavio sa ispostavilo se ubedljivih 2:0.

Mnogo je iznanđujućih rezultata ove godine u Indijan Velsu, a momak koji je na sebe skrenuo pažnju sjajnim partijama je Novakov naredni rival Pablo Anduhar. Ovaj 45. teniser na rang-listi bio je bolji od sunarodnika Alberta Ramosa (7:6, 6:4). Njih dvojica sastali su se jednom i to u Umagu davne 2007. godine, kada je Đoković slavio sa 6:1, 6:3.