Švajcarska povela protiv Srbije - 1:0


NOVI SAD - Muška teniska reprezentacija Švajcarske povela je sa 1:0 protiv Srbije u meču prvog kola Dejvis kupa u Novom Sadu.

Vodeći poen Švajcarskoj doneo je Rodžer Federer koji je savladao Iliju Bozoljca sa 6:4, 7:5, 6:2.

Švajcarac je dominirao tokom čitavog meca, što pokazuje i rezultat, ali je Bozoljac imao veliku sansu za preokret, pošto je u drugom setu vodio sa 5:2 i imao set loptu na servis Federera.

Federer je u tim trenucima ostao smiren, spasio je set loptu i od tada su kola srpskog tenisera krenula nizbrdo.

U nastavku današnjeg programa sastaju se Dušan Lajović i Stanislas Vavrinka.

Bozoljac: Razočaran sam kako sam izgubio drugi set

Srpski teniser Ilija Bozoljac posle poraza rekao je da je razočaran načinom na koji je propustio šansu u drugom setu.

Bozoljac je imao vođstvo od 5:2 u gemovima, set loptu na Federerov servis, potom i svoj servis gem, ali to nije bilo dovoljno.
"Dobro sam odigrao na svoj servis, međutim i Federer je tada podigao igru. Taj gem rešio je jedan poen, moj promašeni visok forhend i nakon toga mi je pala koncentarcija, izgubio sam i gem set, a kasnije sam u trećem igrao ispod nivoa prva dva", rekao je Bozoljac na konferenciji za medije.

Srpski teniser istakao je da se upravo u tim odlučujućim trenucima videla se razlika između top igrača kakav je Federer i njega koji to nije.
"Najbolji svetski igrači brže izlaze iz krize. I Federer je imao pad koncentacije, to sam iskoristio, ali brzo se vratio", naveo je Bozoljac i konstatovao da nema "renking" koji odgovara njegovom kvalitetu, pre svega jer se teško prilagođava novim uslovima.

Prema njegovim rečima zato u Dejvis kupu igra bolje, jer dođe nekoliko dana ranije.
"Nadam se da će Lajović uspeti da iznenadi Vavrinku. Sutra nas čeka dubl, fizički se osećam odlično i voleo bih da igram", poručio je Bozoljac.

Izvor; Tanjug