Ivanoviceva ubedljivo do treceg kola


MELBURN - Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u treće kolo Australijan opena, pošto je danas u drugom kolu ubedljivo pobedila Nemicu Aniku Bek sa 6:1, 6:2.

Ivanovićeva je bez većih problema došla do trijumfa, a koliko je bila dominantna govori podatak da je meč trajao samo 56 minuta.

Srpka teniserka je mogla i ubedljivije da dobije susret, jer je u drugom setu vodila 5:0, ali je dozvolila 19-godišnjoj Nemici da napravi brejk, veže dva gema i donekle ublaži poraz.

Njena naredna protivnica biće domaća takmičarka Samanta Stosur, koja je bila bolja od Cvetane Pironkove iz Bugarske sa 6:2, 6:0.

Ivanovićeva i Stosur do sada su se sastajale sedam puta i Australijnka vodi sa 4:3.

Prošle godine igrale su dva puta, Ivanovićeva je bila bolja na WTA turniru u Sofiji (6:2, 5:7, 6:2), dok je Stosur slavila u Moskvi sa 7:5, 6:4.

Ivanović: Očekujem težak meč protiv Stosur

MELBURN - Srpska teniserka Ana Ivanović rekla je danas da očekuje težak meč u trećem kolu Australijan opena protiv domaće takmičarke Samante Stosur.

Ivanovićeva će, ukoliko prođe Stosur, igrati protiv pobednice meča Serena Vilijams (SAD) - Danijela Hantuhova (Slovačka).
"Nisam imala sreće prilikom žreba. Biće to težak meč, igrala sam prošle godne dva puta protiv Stosur i skor je izjednačen. Ona je nezgodan protivnik i moraću da podigenm nivo igre ako želim da dođem do pobede", rekla je Ivanovićeva za zvanični sajt tutnira u Melburnu.

Ona je dodala da je radila puno u predsezoni, kako u teretani tako i sa srpskim trenerom Nemanjom Kontićem.
"Osećam kao da sam se rešila negativne energije. Srećna sam na terenu, uživam u razmenama udaraca, teškim i napornim mečevima. To je nešto sto mi je nedostajalo u prošlosti. Imam podršku stručnog štaba i trenera, koji me teraju da idem dalje i budem bolja", objasnila je 26-godišnja Beograđanka.

Srpska teniserka se osvrnula i na velike vrućine u Melburnu, zbog kojih su Kanađanin Frank Dančević i dečak koji skuplja loptice pali u nesvest.
"Nije lako, ponekad se desi da izgubite dah i koncentraciju. U takvim situacijama morate da pronađete način da se rashladite i unosite dosta tečnosti. Godinama igramo na suncu, ne bude baš svake godine ovako vruće, ali to je nešto što očekujete kada dolazite u Melburn", zaključila je Ivanovićeva.