ITF: Đoković i Vilijams najbolji u 2013.

LONDON - Međunarodna teniska federacija (ITF) proglasila je danas Novaka Đokovića za najboljeg igrača u 2013. godini, dok je u ženskoj konkurenciji priznanje otišlo u ruke Amerikanki Sereni Vilijams.

Đoković je treći put zaredom izabran za najboljeg igrača, dok je Vilijamsovoj ovo četvrta ITF nagrada u karijeri.
"Čast je biti izabran za najboljeg igrača ITF treću godinu zaredom. Imao sam sjajnu sezonu i uspeo da završim godinu na visokom nivou. Ovo će mi definitivno polsužiti kao dobra platforma za 2014", rekao je Đoković za sajt ITF.

Đoković je proglašen za najboljeg, iako je sezonu završio na drugom mestu ATP rang liste iza Španca Rafaela Nadala. Srpski teniser je do nagrade došao zahvaljući konstantnim nastupima na turnirima gren slem kategorija kao i izdanjima na kraju godine.

On je ove sezone osvojio sedam titula, ostvario 74 pobede i igrao u finalu Vimbldona i US Opena, polufinalu Rolan Garosa, dok je sa reprezentacijom Srbije došao do finala Dejvis kupa.

U konkurenciji dublova nagrada je pripala braći Majku i Bobu Brajana iz Amerike, dok su kod dama trijumfovale Italijanke Sara Erani i Roberta Vinči.

Đoković će nagradu dobiti 3. juna sledeće godine na svečanoj ceremoniji u Parizu, tokom Rolan Garosa.


Tanjug