Nema favorita, naša prednost Novak i publika


BEOGRAD - Selektor teniske reprezentacija Srbije Bogdan Obradović istakao je danas da nema favorita u meču sa Češkom u finalu Dejvis kupa, ali da srpski tim ima ogromno samopouzdanje koje mu daje Novak Đoković i publika u Beogradskoj areni.

"Nema favorita u ovom meču jer su oba tima najbolji ove godine. Izuzetno respektujemo Češku, ali je naša prednost što ćemo igrati pred 20.000 navijaca, koji će nam, nadam se, dati više energije za pobedu", rekao je Obradović na konferenciji za medije u Beogradskoj Kombank areni.

On je ocecenio da srpski tim ulazi u meč sa ogromnim samopouzdanjem jer Đoković "trenutno igra njabolji tenis na svetu".

"Kada je takva situacija, to vam daje ogromno samopouzdanje, a naravno tu su još Tipsarević, Bozoljac, Zimonjić, zbog čega imamao osnova da verujemo u sebe. Imamo tenisku budućnost, ali i veliku tenisku sadašnjost", rekao je Obradović i dodao da je Dejvis kup reprezentacije Srbije prava porodica sa pobedničkom energijom.

Najbolji teniser Srbije Novak Đoković istakao je da mu igranje za reprezentaciju uvek predstavlja najveći mogući podsticaj.

"Igranje pred 20.000 ljudi je nalepši mogući scenario i upravo to nam daje i najveću snagu", rekao je Đoković.

On je dodao da mu je veliki broj pobeda krajem sezone dalo sigurnost koja će ga nositi na terenu.
"Ništa posebo nisam menjao. Možda sam promenio pristup igri, više sam izlazio na mrežu, ali u prinicipu najviše na čemu sam težio to je mentalna stabilnost", kazao je Đoković.

Đoković je istakao da posebno respektuje Tomaša Berdiha i dodao da se radi o jednom od najboljih igrača današnjice.

Srpski teniser osvrnuo se na finale Dejvis kupa koje je Srbija pre tri godine odigrala u Beogradu i pobedom nad Francuskom ostvarila istorjski uspeh.

"To je jedan od najlepših trenutaka u mojoj karijeri, verujem da ovo mišljenje dele svi igrači iz našeg tima. Posebno se sećam trenutka kada sam savladao Monfisa, ali i poslednjeg riterna Viktora Troickog protiv Lodre. Mislim da nam se svima taj trenutak urezao u sećanje", rekao je Đoković.

Prema njegovim rečima, Španac Rafael Nadal je zaslužio da završi sezonu na mestu broj jedan.

"Mislim da je Nadal zasluženo na prvom mestu ATP liste jer je osvojio najviše turnira ove godine. Što se mog cilja tiče za 2014. godinu, glavni fokus su mi gren slem turniri", poručio je Đoković.

Drugi reket Srbije Janko Tipsarevic nije mogao da precizira da li će biti spreman za meč sa Česima.

"Nisam još dovoljno opopravljen i nije baš najbolja situacija sa povredom. Pokušavam da treniram bez bolova, a večeras ćemo odlučiti da li ću igrati", rekao je Tipsarević.

Prvi dubl igrač Srbije Nenad Zimonjić istakao je da je u potpunosti spreman za meč sa Češkom.
"Ako treba spreman sam da igram i pet sati. Znam da će biti izuzetno težak meč, dva puta su nas pobedili u dublu, ali verujem da ćemo ovoga puta biti uspešniji", rekao je Zimonjić.
Osim Đokovića, Tipsarevića i Zimonjića, selektor Obradović na raspolaganju ima i Iliju Bozoljca, Borisa Pašanskog, Dušana Lajovića i Filipa Krajinovića.

Finale Dejvis kupa između Srbije i Česke igra se od 15. do 17. novembra.

Tanjug 13.11.2013