Đoković u četvrtfinalu Pariza



PARIZ - Drugi teniser sveta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Parizu, pošto je danas u trećem kolu savladao Amerikanca Džona Iznera sa 6:7 (5:7), 6:1,6:2.

Prvi reket Srbije je samo na početku meča prepustio inicijativu Izneru - koji je taj deo dobio u taj brejku, da bi ga u drugom srušio za 25 minuta, a u trećem nastavio sa dominacijom i sa dva brejka u velikom stilu otvorio vrata četvrtfinala.

Đoković će se za mesto u polufinalu boriti sa Švajcarcem Stamnislasom Vvarinkom koji je bio bolji od Španca Nikolasa Almagra sa 6:3, 6:2.

Đoković vodi u međusiobnim duelima protiv Vavrinke sa 13:2.

Đoković: Izner me dobro namučio

Đoković je ocenio da ga je Amerikanac Džon Izner dobro namučio, ali da je na vreme pronašao ritam i stavio tačku na duel.

"Izner baš može da vas frustrira. Mučio sam se da osvojim brejk poene, ali mi je sve krenulo na bolje u drugom i trećem setu, pa mogu da kažem da sam veoma zadovoljan prikazanom igrom", rekao je Đoković posle plasmana u četvrtfinale.

Đoković je naglasio da izuzetno respektuje sledećeg protivnika, Švajcarca Stanislasa Vavrinku i da su njih dvojica do sada odigrali nekoliko sjajnih mečeva.
"Želim da završim sezonu na najbolji mogući način. Zaista mi je zadovoljstvo što igram pred ovom sjajnom publikom", rekao je Đoković.

Tanjug 31.10.2013