Ana Ivanović u četvrtfinalu Kupa Kremlja


MOSKVA - Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u četvrtfinale WTA turnira u Moskvi, pošto je danas u drugom kolu bila bolja od Čehinje Klare Zakopalove sa 6:3, 6:1.

Ivanovićeva je koristeći snažne i brze forhende držala meč pod kontrolom od samog starta, ne dozvolivši protivnici da dođe do prilike za preokret.

Srpska teniserka je u prvom setu ekspresno povela sa 5:0, potom napravila mali "predah" za 5:3, a onda bez problema rešila prvi deo meča.

Ivanovićeva je nastavila istim tempom i u nastavku duela, u kojem se Čehinja, istina, malo vratila u igru, ali nije uspela da napravi značajniji preokret.

Ivanović će se za mesto u polufinalu sastati sa Australijankom Samantom Stosur koja je bila bolja od Francuskinje Aloz Korne sa 6:4, 6:1.

Ivanović: Nije bilo lako kao što izgleda

Ivanović je rekla da nije lako pobedila Čehinju Klaru Zakopalovu, iako to rezultat možda ne pokazuje.

"To nije bio lak meč za mene. Počela sam zaista dobro, ali ona je veoma jaka teniserka i u drugom setu je bilo mnogo teže, iako to ne pokazuje rezultat. Ipak, kontrolisala sam igru u važnim trenucima i veoma sam zadovoljna pobedom", izjavila je srpska teniserka posle meča.

Ivanovićeva se u četvrtfinalu sastaje sa Australijankom Samantom Stosur, trenutno 19. na WTA listi, a to će biti prilika da joj se revanšira za prošlogodišnjii poraz u polufinalu Kupa Kremlja.
"To je bio veoma težak meč. Ona igra drugačije od mnogih drugih devojaka, udara raznovrsno i snažno. Ove godine sastaćemo se malo ranije i stvarno se nadam da mogu da se revanširam", kazala je Ivanovićeva.


Izvor; Tanjug