Đoković u polufinalu


NJUJORK - Najbolji teniser sveta Novak Đoković 14. put uzastopno plasirao se u polufinale jednog Gren slem turnira pošto je jutros u Njujorku, u četvrtfinalu Otvorenog prvenstva SAD, savladao Rusa Mihaila Južnog sa 6:3, 6:2, 3:6, 6:0.

Đoković je, istovremeno, sedmi put uzastopno stigao i do polufinala US Opena iako je izgubio prvi set na poslednjem Gren slem turniru sezone. Pad koncentracije ili, ko zna šta već, tek Južni je iskoristio trenutnu slabost Đokovića i dobio treći set sa 6:3.

Možda se nekome tada učinilo da bi ovaj meč mogao da bude duži od očekivanja i da bi i ruski teniser mogao da priredi iznenađenje slično prethodnom četvrtfinalu u kojem je Švajcarac Stanislas Vavrinka
deklasirao branioca titule, Britanca Endija Mareja (6:4, 6:3, 6:2).

Đoković je, međutim, vrlo brzo otklonio sve dileme. U narednom setu ruskom teniseru nije prepustio ni gem i sa ubedljivih 6:0 stigao do pretposlednje prepreke u Njujorku.
"Iz nekog razloga dopustio sam mu da se vrati u meč. Bio sam pasivniji i dozvolio mu da uđe u teren i češće izlazi na mrežu. Na kraju sve je ispalo kako sam želeo. Uživao sam u atmosferi večeras. Bila sjajna, jer se i publika uključila u meč", izjavio je Đoković.

O predstojećem duelu protiv Vavrinke, kojeg je u prethodnih 14 mečeva pobedio 12 puta, Đoković kaže:
"Mislim da nema favorita u tom susretu. Protiv Mareja je pokazao zašto je među deset najboljih na svetuu. Odigrao je možda i najbolji meč ikad na tvrdoj podlozi. Moj nivo samopouzdanja sada je jako visok, jer sam gotovo sve mečeve ovđe igrao agresivno i dominantno. Jako sam motivisan i želim otići do kraja", zaključio je najbolji teniser sveta.


Tanjug