Pobednica konkursa "Vrata knjige" - Danica Bogojević

BEOGRAD - Na "Portalibrisovom" konkursu "Vrata knjige" za 2016. godinu pobedila je Danica Bogojević sa romanom "Tajna iskre", saopšteno je sinoć u biblioteci "Milutin Bojić", u okviru promocije knjige "Bio jednom jedan narod" prošlogodišnjeg pobednika Mirka Mladenovića.

"Ovogodišnje pobedničko delo pripada žanru fantastike, ali ima u sebi novine i neobičnosti koje su osveženje za našu književnu scenu", konstatovala je glavna urednica u izdavačkoj kući "Portalibris" Dubravka Dragović Šehović.

"O romanu će biti prilike da se govori kada izade u izdanju "Portalibrisa", objasnila je urednica te izdavačke kuća koja je već lansirala nekoliko domaćih autora koji pišu epsku fantastiku oslanjajući se na našu mitologiju i istoriju.

Dragović Šehović je pohvalila i roman "Žiži" Marije Uzelac koji je bio u najužem izboru - interesantnu priču namenjenu tinejdžerskoj populaciji.

Ona je najavila da se konkurs "Vrata knjige" nastavlja i da će naredna runda biti zvanično oglašena na Sajmu knjiga u Beogradu u oktobru ove godine.

Prošlogodišnji i prvi pobednik konkursa "Vrata knjige" Mirko Mladenović podsetio se sopstvenog uzbudenja kada je čuo da je pobedio i preneo svoja prva iskustva u ulozi pisca.

Pošto je čestitao drugoj pobednici ovog literarnog konkursa, Mladenović je rekao da piše novi roman "Devet života Lazara Mačka".

Tanjug