Predstava "Mali mi je ovaj grob" osvojila sedam nagrada


BEOGRAD - Predstava "Mali mi je ovaj grob" Biljane Srbljanović u režiji Dina Mustafića, osvojila je sedam nagrada na festivalu Susreti kazališta/pozorišta u Brčkom, saopšteno je iz Hartefakta.

Žiri festivala dodelio je nagrade za najbolju bosanskohercegovačku predstavu, za najbolju režiju, najbolju muziku, najbolju scenografiju, Amila Terzimehić je osvojila nagradu za najbolju mladu glumicu, a nagrađeni su i glumci Milan Marić i Ermin Bravo.

U okviru regionalne turneje, predstava je 28. novembra izvedena u Zagrebu, a pred slovenačkom publikom 29. novembra u Novoj Gorici.

Pored izvođenja predstave u Zagrebu bio je organizovan razgovor sa autorskim timom predstave na temu "Istorija i umetnost: antinomski par?" koji se uz podršku Foruma ZFD održao u Zagrebačkom kazalištu mladih.

Predstava je ostavila snažan utisak i na publiku u Novoj Gorici koja je izvedena u prepunom Slovenačkom narodnom pozorištu.

Predstava "Mali mi je ovaj grob" realizovana je u koprodukciji Hartefakta i Bitef teatra iz Beograda, Kamernog teatra 55 i festivala MEŠ iz Sarajeva, kazališta Ulisis sa Briona i producentske kuće Testament films, u saradnji sa Ministarstvom kulture i informisanja Srbije u okviru projekta obeležavanja stogodišnjice početka Prvog svetskog rata.

Predstava je na redovnom repertoaru beogradskog Bitef teatra, a sledeća izvođenja su 13. i 14. decembra.

o Tanjug