"Svim srcem" za dečije pozorište "Boško Buha"


EOGRAD - Hemofarm fondacija donacijom 30.000 evra pridružila se podršci za obnovu dečijeg pozorišta "Boško Buha" i najavila niz drugih akcija kojima će u okviru svoje kampanje "Svim srcem" prikupljati i dodatna sredstva.

Na ovaj način obeležen je i početak partnerstva najstarijeg pozorišta za decu u Srbiji i jedne od najznačajnijih domaćih fondacija - rekli su prilikom dodele Ugovora o donaciji kolege glumci Tanja Bošković i Milorad Mandić Manda, ona danas u ulozi članice UO Hemofarm Fondacije, a on kao direktor pozorišta "Boško Buha".

Tanja Bošković je sa ponosom konstatovala i da je Hemofarm Fondacija, uz značajna sredstva, uložila i veliki napor u nastojanju da našem narodu, posebno generacijama koje dolaze, omogući najbolje uslove za razvoj i afirmaciju kuture.

"Iskreno bih želela da dečije pozorište Boško Buha zablista jer to, kao kultna ustanova za svu onu decu željnu svog jezika, lepih reči i plemenitih ideja, sigurno zaslužuje", rekla je Tanja Bošković i za sredinu decembra najavila i veliku aukciju slika koju će Hemofarm fondacija organizovati kako bi se za obnovu pozorišta prikupila i dodatna sredstva.

Direktor "Boška Buhe", Milorad Mandić Manda, Fondaciji se zahvalio ne samo u svoje i ime pozorišta već i, kako je rekao, "u ime dece Beograda i cele Srbije" i naglasio da će donacija biti iskorištena mudro kao deo borbe za očuvanje kulturne tradicije.

"Konačno smo stigli do faze u kojoj osećamo optimizam da će započeti radovi biti i završeni i da ćemo, ne samo u Beogradu nego i širom Srbije, biti primer drugim ustanovama jer "sva deca treba da imaju jednako pravo na kulturu i srećno odrastanje", rekao je Mandić.

Hemofarm Fondacija osnovana je 1993. godine u Vršcu. Praćenjem i identifikovanjem problema u društvu, Hemofarm Fonadacija nastoji da kroz podršku onima kojima je najpotrebnija, učini lepšim i kvalitetnijim život svih članova zajednice. Osnivač Hemofarm Fondacije je kompanija Hemofarm koja od 2006. posluje u okviru nemačke STADA Grupe.

Za 21. godinu rada, Hemofarm Fondacija je u više od 1.500 aktivnosti donirala oko 10 miliona evra. Međunarodno znanje i iskustvo koje Hemofarm i STADA primenjuju dajući veliki značaj društveno odgovornom poslovanju, doprinose da se najbolja evropska i svetska praksa primenjuje i u Srbiji.

izvor; Tanjug