Una Saga Serbica večeras u Sava centru


BEOGRAD - Trupa Una Saga Serbica sa programom "Igre i zvuci Balkana: Spoj tradicije i plesa" nastupiće večeras u 20 sati u Sava Centru i predstaviće novu etno plesačku trupu koja okuplja mlade, talentovane igrače i umetnike.

Oni će predstaviti duh Balkana putem plesnog, muzičko-vizuelnog spektakla baziranog na modernizaciji izvornih igara, etno muzici i vizuelnoj estetici.

Taj projekat je nešto sasvim novo u kulturnom stvaralastvu Srbije i od javnog je interesa, zato što doprinosi jacanju veza sa dijasporom kao i predstavljanju Srbije van njenih granica, navode organizatori.

Cilj projekta je angažovanje mladih u učestvovanju i realizaciji ovog projekta, koji promoviše umetničke vrednosti, kao i upoznavanje publike sa značajem koji igra ima u očuvanju folklora i nacionalne umetnosti. U projektu pored autorske ekipe učestvuje 49 izvođača.

"Igre i zvuci Balkana" je projekat izgrađen od ideje grupe autora, koja je nastajala tokom cele 2012. godine i smatraju da je etno Balkan atraktivan i da ovakav projekat može da izazove znatnu pažnju publike kod nas i u svetu.

Izvor; Tanjug