Koncert Zvonka Bogdana sutra u Sava Centru


BEOGRAD - Poznati muzičar Zvonko Bogdan održaće sutra tradicionalni jesenji koncert u Sava centru simbolično nazvan "Od Banata prema Sremu".

"Svake jeseni u Beograd dovodim sa sobom najbolje tamburaše, jer samo tako možemo na najbolji način dočarati pesme i priče iz vremena koje se vratiti neće", naveo je autor tamburaških klasika "Hej, salaši na severu Bačke", "Već odavno spremam svog mrkova", "Govori se da me varaš"...

Zvonko Bogdan je za naziv ovogodišnjeg koncerta odabrao početne stihove pesme "Vratiće se rode", koju su ranije snimili kao "A ti se nećeš vratiti", a čiji je autor Momčilo Bajagić-Bajaga, dok iza muzike stoji Saša Lošić.

"Sa dozvolom Bajage i Loše napravio sam jednu malu tamburašku priču. Čim pomenete ravnicu na jedan interesantan način "od Banata prema Sremu, nisko oblaci", to već daje jednu sliku. Meni je bilo interesantno da to na tamburaški način obradim", naveo je on.

Kako se navodi u saopštenju Long pleja, ulaznica za koncert još, a cena se kreće od 1.300 do 2.100 dinara.

Zvonko Bogdan je rođen u Somboru 5. januara 1942. godine. Odrastao je na salašu svoga dide, gde je proveo vreme do polaska u školu i, kako se kasnije pokazalo, najlepši deo detinjstva i života. Uspomene na te dane i danas su živih i vedrih boja.

Zvonko Bogdan snimio je 11 LP ploča, pet singl ploča i mnoštvo kaseta i CD-a u raznim izdanjima. Najviše snimaka ima sa tamburaškim orkestrom Radio Televizije Vojvodine.

Sve kompozicije Zvonka Bogdana vezane su za njemu značajne trenutke u vremenu, ljude i događaje.

Izvor; Tanjug