Film "NEPOSLUŠNI" u Beogradu


Film rediteljke Mine Đukić biće premijerno prikazan na beogradskom Festivalu autorskog filma, 28. novembra u Domu omladine. Projekcija počinje u 19.30 sati.


Debitantsko ostvarenje mlade rediteljke "Neposlušni" ("Disobedient") imalo je svetsku premijeru Sundance festivalu u maju ovde godine, a nakon toga prikazan je i u Novom Sadu na otvaranju Cinema City festivala.

"Neposlušni" koji je pobrao desetine nagrada po međunarodnim festivalima konačno će imati i premijeru u srpskoj prestonici.

Film govori o dvoje prijatelja iz detinjstva Leni i Lazaru, koji se ponovo susreću nakon što se on vrati sa studija u inostranstvu, kako bi prisustvovao očevoj sahrani.


Iako su bili razdvojeni godinama, u pokušaju da pobegnu od svog stvarnog života odraslih osoba, kreću na biciklističku avanturu kroz predivnu, osunčanu prirodu. U svojoj neposlušnosti, Leni će morati da odluči da li je ovo oslonac na kojem će moći da izgradi svoj život.

Igraju: Hana Selimović, Mladen Sovilj, Danijel Sike.

Rediteljka Mina Đukić je režirala nekoliko kratkih filmova koji su nagrađivani na domaćim i međunarodnim filmskim festivalima. "Neposlušni" joj je prvi dugometražni igrani film.