Filmski festival u Torontu otvoren filmom "The Judge"


TORONTO - Međunarodni filmski festival u Torontu, 39. po redu, otvoren je sinoć filmom Dejvida Dobkina "The Judge" u kojem igraju Robert Dauni Džunior i Robert Duval, prenose elektronski mediji.

U filmu, Dauni igra poznatog advokata koji se vraća kući kod oca sa kojim nema dobar odnos. Otac - sudija, koga igra Robert Duval, optužen je za ubistvo.

Ovo ostvarenje predstavlja povratak Daunija u dramu nakon što je poslednjih nekoliko godina igrao u filmovima kao što su Iron Man i Šerlok Holms.

Govoreći o filmu, Dauni je pohvalio glumu Duvala u ulozi njegovog oca sudije i objasnio je da je to ostvarenje govori o osudama, porodici, pomirenju i spasenju. "Ali to je stvarno priča o ocu. A otac je planina na koju moj lik mora da pronađe način da se popne", rekao je Dauni.

Poznati glumac je izazvao ovacije publike kada se pojavio na sceni.

Na otvaranju je prikazan i "The Humbling", adaptacija romana Filipa Rota u kome Oskarovac Al Paćino igra ostarelog glumca koji ulazi u vezu sa mnogo mlađom ženom.

Na festivalu, koji se smatra nezvaničnim početkom sezone nagrada koja kulminira dodelom Oskara, biće prikazano oko 300 dugometražnih filmova uključujući 143 svetske premijere.
Festival u Torontu traje do 14. septembra.

Izvor; Tanjug