Prvi put žena u borbi za zlatnu trubu

GUČA- Danijela Veselinović iz Arilja sa svojim orkestrom koji nosi njeno ime boriće se za zlatnu trubu na 54. Saboru trubača u Guči u nedelju i prva je dama u istoriji manifestacije koja nastupa na ovom prestižnom takmičenju.

Ona kaže za Tanjug da se ne boji predstojećeg takmičenja, iako će nastupati rame uz rame sa najvećim majstorima trube u našoj zemlji.

Danijela je po oceni žirija, novinara i publike na predtakmičenju održanom na Zlatiboru proglašena za najboljeg trubača.

"Ovo je veliki uspeh za nas, došli smo rasterećeni, sviraćemo za publiku i predstavićemo se "Mikijevim kolom", kao i pesmom "Na Moravi vodenica stara", navela je ona.

Danijela je, kako kaže, još od malih nogu zavolela trubu, koju joj je otac kupio kada je imala samo osam godina.

Prema njenim rečima, sama je uzimala ovaj instrument, a naklonost ka njemu pokazali su i njena braća Slobodan i Bojan, pa su 2003. osnovali svoj orkestar.

"Tehniku sviranja pokazivao nam je jedan naš rođak, pa smo, uprkos mladosti i neiskustvu, krenuli da sviramo po veseljima", ističe ona i dodaje da je veoma brzo shvatila da je muzika njena budućnost.

Završila je nižu i srednju muzičku školu u Kraljevu, a trenutno je na trećoj godini na novosadskoj Akademiji.

"Sada sviramo razne žanrove, ja posebno volim klasiku, džez, a ljubitelj sam i srpskih izvornih pesama i kola. Ne plašim se predstojećeg takmičenja, boriću se, dugo smo se pripremali...", zaključila je Danijela.

U Guči edukativna kampanja "Kad pijem, ne vozim"

Na Saboru trubača u Guči, koji je počeo danas, organizovano je dobrovoljno merenje nivo alkohola u krvi, u okviru akcije ukazivanja na opasnost kada se vozi a konzumirana su alkoholna pića.

U nastavku edukativne kampanje "Kad pijem, ne vozim", koju Apatinska pivara i Uprava saobracajne policije MUP Srbije realizuju sedmu godinu zaredom, ispred Doma kulture u Guči realizovana je akcija "Jelen kutak", u okviru koje su posetioci imali priliku da dobrovoljno izmere nivo alkohola u krvi, saopštila je Apatinska pivara.

U cilju edukacije o rizicima kombinovanja pića i vožnje, posetiocima je podeljen edukativni materijal o znacaju odgovornog pijenja, kao i pokloni za one koji su prošli testiranje, navedeno je u saopštenju.

U okviru kampanje, Apatinska pivara je do sada donirala 59 alkometara MUP-u Srbije u cilju povećanja bezbednosti na putevima. Donacija alkometara deo je šire nacionalne kampanje "Kad pijem, ne vozim" koja podrazumeva edukativnu akciju dobrovoljne provere nivoa alkohola u krvi, kao i TV i bilbord kampanju sa sloganom akcije, kaže se u saopštenju.

Izvor; Tanjug