Promocija biografije najvećeg kineskog mudraca Konfucija

BEOGRAD - Knjiga o Konfuciju, mudracu bez kojeg je nemoguće razumeti kinesku civilizaciju, iz pera uglednog ruskog sinologa Vladimira Maljavina u izdanju "NNK internacional" biće večeras predstavljena u Biblioteci grada Beograda.

Pomocija, kojoj će prisustvovati i autor Maljavin, koji je za ovu priliku doputovao u Beograd biće održana u Rimskoj dvorani BGB u 19 sati a o ovom značajnom delu za svakoga koga zanima Kina, govoriće još dvoje profesora za kineski jezik i književnost sa Medgatrend i Filološkog fakulteta u Beogradu dr Nataša Kostić i dr Dušan Pajin kao i prevodilac na srpski Tatjana Trikić.

Autor knjige, koji se srpskoj čitalačkoj publici već predstavio 2008. sveobuhvatnim sinološkim delom "Kina: istorija, kultura, religija", ovoga puta ima "izazovan zadatak da srpskom čitaocu objasni i približi kinesku filozofiju ne-egoizma, tj. konfucijansku skromnost, jednostavnost i suzdržavanje od mnogoglagoljivosti", navodi recenzent knjige dr Nataša Kostić sa Megatrend univerziteta.

Kako napominje u recenziji dr Dušan Pajin: "bogatu biografiju Konfucija autor je izložio na literarni način tako da se knjiga može čitati i kao svojevrsni dokumentarni roman o Konfuciju, pri čemu je izbegao da skrene u čistu književnost, odnosno da mu Konfucije i njegovo vreme budu samo lik i scena na kojoj će razviti vlastite literarne zaplete i držeći se onoga što predstavlja istorijsku istinu, on nam na upečatljiv način predstavlja Konfucija i njegovo vreme".

Izvor; Tanjug