Sve spremno za spektakl Mejdena na Kalemegdanu

BEOGRAD - Sve je spremno za spektakl godine na Kalemegdanu i očekuje se 25.000 ljudi na koncertu "Mejdena"koji počinje u 21 sat, saopštio je organizator.

Iron Maiden su sinoć malo posle 23 časa, nakon rasprodatog koncerta u Sofiji, sleteli u Beograd sa svojim avionom Boing 757 kojim pilotira lično pevač Bruce Dickinson. Popularni "Mejdeni“ odlučili su da dođu što pre u srpsku prestonicu kako bi imali dovoljno vremena za obilazak grada u koji dolaze još od 1981. godine kada su nastupali na Hipodromu.

Sve je spremno za najveći spektakl ove godine na Kalemegdanu, a satelitska prognoza pokazuje da će i veče biti potpuno suvo i bez padavina. Pre nastupa „Mejdena“ biće održan i posebni akrobatski aero šou nad Dunavom u trajanju od sedam minuta, koji iskusni beogradski pilot Vladimir Bulat priprema već danima sa svojim kolegama iz kluba.

Vrata koncertnog prostora otvaraju se od 18 časova, a švedska metal atrakcija, grupa Ghost, na binu izlazi u 19 i 30.

Izlazak Mejdena na scenu očekuje se u 21 sat. Ovaj veliki muzički spektakl biće prvi pod otvorenim nebom za popularni britanski bend u Srbiji još od njihovog gostovanja u Beogradu 1981. godine, a nakon dva rasprodata koncerta na Beogradskom sajmu 2007. i u Areni 2009. godine, kada ih je slušalo i gledalo blizu 40.000 ljudi.

Ova godina označava poslednji deo "Maiden England" turneje koja je počela u junu 2012. u Severnoj Americi, nastavila se u Evropi i kasnije Južnoj Americi, uključujući i koncert u Rio de Žaneiru za koji je rasprodato 90.000 ulaznica u samo par sati.

Izvor; Tanjug