Vladimir i Nikola Grbić u odbojkaškoj "Aleji slavnih"

BEOGRAD - Proslavljeni srpski odbojkaški reprezentativci Vladimir i Nikola Grbić danas su na svečanoj ceremoniji primljeni u “Odbojkašku Aleju slavnih” u Miliču, u Poljskoj.

Pored braće Grbić, u “Aleju slavnih” u Miliču primljeni su i nekadašnji reprezentativci Italije i Brazila, Andrea Zorzi i Žilberto Žiba.

Porodica Grbić je na evropskim i svetskim takmičenjima osvojila ukupno 32 medalje. Miloš Grbić, otac Vladimira i Nikole, osvojio je prvu medalju u istoriji muške odbojke, bronzanu na EP 1975. u Beogradu, a potom su njegovim stopama krenuli naslednici.

Stariji Vladimir, aktuelni potpredsednik OŠ i član "Odbojkaške kuće slavnih", najbolji igrač Evrope 2000. godine, u dresu reprezentacije osvojio je ukupno 13 medalja: zlato i bronzu na Olimpijskim igrama, srebro na Svetskom prvenstvu, zlato, srebro i dve bronze na Evropskim prvenstvima, srebro i dve bronze u Svetskoj ligi i bronzane medalje na Svetskom Kupu, Svetskom kupu šampiona i Svetskom kupu izazivača.

Nikola Hrbić, dugogodišnji kapiten reprezentacije i najbolji igrač Evrope 1997, osvojio je ukupno 18 medalja: zlato i bronzu na Olimpijskim igrama, srebro i bronzu na Svetskim prvenstvima, zlato, srebro i četiri bronze na Evropskim prvenstvima, tri srebra i dve bronze u Svetskoj ligi i bronzane medalje na Svetskom Kupu, Svetskom kupu šampiona i Svetskom kupu izazivača.

Reprezentacija Srbije, aktuelni prvak Evrope, u okviru priprema za učešće u Svetskoj ligi odigraće dve prijateljske utakmice protiv Poljske, prvu večeras u Miliču, a drugu sutra od 17 sati u Tvardogori, preneo je nacionalni odbojkaški savez.


Izvor; Tanjug