Majske nagrade Paunovicu, Nikicu, Ognjenovic, Mikecu....

BEOGRAD - Selektor omladinske fudbalske selekcije Srbije koja je na Novom Zelandu postala prvak sveta Veljko Paunović, trofejni vaterpolista Slobodan Nikić, kapiten odbojkašica Maja Ognjenović i strelac Damir Mikec dobitnici su ovogodišnjih Majskih nagrada koje dodeljuje Sportski savez Srbije.

Na tradicionalnoj svecanosti u Domu Narodne Skupštine nagradu umesto Paunovića, sadašnjeg trener MLS ligaša Cikaga, primio je kapiten zlatnih omladinaca Predrag Rajković, u društvu saigrača Filipa Manojlovića, Milana Gajića i Mijata Gaćinovića.

Priznanje u kategoriji olimpijski sportovi dobili su odbojkašica Maja Ognjenović i vaterpolista Slobodan Nikić.

Ovogodišnji laureati su i strelac Damir Mikec, predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović, dok su najbolji treneri selektor kik boks reprezentacije Nebojša Milošević i odbojkaški stručnjak Zoran Gajić.

Nagradu za životno delo dobili Milun Delic (džudo) i Sreten Damjanović (rvanje).

Medu ovogodišnim lauretatima, koji su u Narodnoj skupštini u Beogradu danas primili ovu nagradu su: Sportski savez Vrbas, Sportski savez Nova Varoš, Kuglaški savez Srbije, najbolji srpski sportista sa invaliditetom je Miloš Zarić, u neolimpijskom sportu Aleksandar Konovalov, a u sambou Ivana Jandrić.

Predsednik SSS Aleksandar Šoštar čestitao je sportistima na uspesima u prethodnoj godini.

"Ovo je prilika da pozdravimo i čestitamo našim sportistima na rezultatima. Oni su na najbolji mogući način predstavljali Srbiju, ne samo po uspesima, već i ponašanjem. Sportisti ne bi imali toliko zapažene rezultate da nije pomoći države Srbije, ali i stručnosti njihovih trenera", rekao je Šoštar u Narodnoj Skupštini.

Državni sekretar za spor Predrag Peruničić istakao je da je poslednjih godina pokazana društvena odgovornost na razvoju sporta.

"Pokazali smo da smo zemlja sporta i nadam se da će u Riju biti mnogo medalja, očekujem ih oko 10", poručio je Peruničić.

Tanjug