Stjepanovicu srebro na EP u Londonu

LONDON - Najbolji srpski plivač Velimir Stjepanović osvojio je srebrnu medalju na prvenstvu Evrope u Londonu u trci na 200 metara slobodnim stilom.

Stjepanović, koji je branio zlato u istoj disciplini, trku je završio vremenom 1:46.26, što je bilo za 16 stotinki slabije od prvoplasiranog Holanđanina Sebastijana Feršurena.

Treće mesto zauzeo je Džejms Gaj iz Velike Britanije vremenom od 1:46.42.

Stjepanović je doneo Srbiji prvu medalju na ovogodišnjem takmičenju u Londonu.


Stjepanović: Nisam zadovoljan, ovako neće smeti u Riju

Stjepanović je izjavio da nije zadovoljan osvajanjem srebrne medalje na Evropskom prvenstvu u Londonu u disciplini 200 metara slobodnim stilom.

"Dao sam sve od sebe. Ali, ovo nije bio moj dan, niti moja trka. Nisam zadovoljan sa srebrom, zato što znam da sam mogao bolje da otplivam. Meni je u ovom trenutku vreme bilo značanije nego medalja. Ali, bolje je da sam sada pogrešio nego u Riju. Sa druge strane, moram da budem ponosan jer nije mala stvar osvojiti drugo mesto u Evropi. Odličje posvećujem svojoj porodici i svim navijačima u Srbiji koji su me podržavali", izjavio je Stjepanović.

Srpski plivač, koji je branio zlato iz Berlina osvojeno pre dve godine, vodio je do samog finiša kada ga je prestigao Holanđanin Sebastijan Veršuren.

"Sebastijan je u top formi, i čestitam mu na pobedi. Zaslužio ju je. Što se mene tiče, završnica je bila jako loša. Par stvari sam slabo uradio, kao što su bili okret na samom kraju i poslednjih 10 metara trke. To u Riju ne sme da se dogodi. Sutra na 100 metara idem bez opterećenja. Opet, glavni cilj je da uđem u polufinale, a onda i u finale. Korak po korak", zaključio je Stjepanović.


Ministar Vanja Udovičić čestitao Stjepanoviću

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je Stjepanoviću srebrnu medalju osvojenu na Evropskom prvenstvu u Londonu na 200 metara slobodno.

„Ovo evropsko srebro je, siguran sam, za Velju zagrevanje na putu ka olimpijskoj medalji. Sjajan uspeh i podstrek i za Velju i za njegov tim na kome im čestitam! Svaka čast Veljo!“, navodi se u čestitki ministra Udovičića.


Tanjug