Turnir u ulicnom basketu ovog vikenda u Beogradu

BEOGRAD - Tradicionalni turnir u uličnom basketu "City basket 3 na 3" biće održan ovog vikenda u Beogradu, kada će najbolji beogradski košarkaši moći da demonstriraju svoju veštinu i pokušaju da budu najbolji od 64 ekipe.

Kako je najavio organizator, turnir se igra u subotu i nedelju, 21. i 22. maja, ispred šoping mola "Delta City" na Novom Beogradu, a učešće je besplatno za sve zainteresovane.

Za razliku od prethodnih godina, ovoga puta tokom dva dana takmičenja biće održan jedan turnir sa 64 ekipe koje će se po kup sistemu boriti za titulu najboljeg.

Prvog dana takmičenja predviđene su dva kruga kvalifikacija, dok će u nedelju 16 najboljih ekipa odlučivati koja trojka igra najbolji basket u Beogradu.

Timovi mogu da prijave maksimalno četiri igrača, trojicu na terenu i jednu rezervu.

Tehničku podršku u organizaciji turnira ponovo će pružiti Nacionalni Sportski savez 3x3 Basket Srbije, dok će za dobru atmosferu za miks pultom biti zadužen Đ Rescobar.

Sve zainteresovane ekipe mogu se prijaviti za učešće na turniru do petka 20. maja na Info pultu Delta Citya, i na telefone 011/22-03-624 i 065/22-03-600.

Tanjug