Prijem kod Udovičića: Rvanje je ponovo u modi

BEOGRAD - Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić primio je danas u Palati Srbija rvače posle uspeha na Evropskom prvenstvu u Rigi.

Udovičić je, zajedno sa prvim pomoćnikom Urošem Zekovićem, pozdravio srebrne iz Letonije Davora Štefaneka, Aleksandra Maksimovića i Viktora Nemeša.

"Želim da čestitam Rvačkom savezu Srbije, stručnom štabu i svima posle istorijskog rezultata, naravno ispred svih rvačima. Šest takmičara i tri medalje su dokaz da srpsko rvanje napreduje. Lično mi je drago, tri srebrne medalje, iako težimo za zlatu", rekao je Udovičić u Palati Srbija.

Udovičić je dodao da iza uspeha rvača stoji pravi sistemski rad.

"Kada imate rvača koji već sa trećeg takmičenja uzima medalju onda sa pravom očekujete i medalju na narednom, odnosno u Riju. Država itekako vodi računa o svojim sportistima. I u januaru kada nisu u centru pažnje, a ne samo posle uspeha na takmičenjima".

Predsednik RŠ Željko Trajković prezadovoljan je rezultatom u Rigi.

"Tri finala, vise nego što smo očekivali. Nadam se da ćemo bar toliko imati i u Riju. Najbitnije je da je uspostavljena prava saradnja između Vlade i Saveza. Idemo do olimpijske medalje, rvanje je ponovo u modi", rekao je Trajković.

Najbolji srpski rvač Davor Štefanek zahvalio se ministartstvu omladine i sporta i Olimpijskom komitetu na pomoći, naglasivši da bez njih ne bi došao do srebra.

"Velike zasluge ima i RŠ, mi rvači radimo u odličnim uslovima i to opravdavamo. Rvanje dolazi na staze stare slave i posle 32 god možemo da očekujemo medalju na OI. Žao mi je što nisam bio prvak, ali da mi je neko pre takmičenja ponudio srebro najverovatnije bih ga prihvatio", zaključio je Štefanek.

Tanjug