Na Beogradskom maratonu, za sada, preko 2.500 ucesnika

BEOGRAD - Preko 2.500 učesnika iz 42 zemlje sveta do sada se prijavilo za učesće na 29. Beogradskom maratonu i prema najavama organizatorima postoji mogućnost da se postavi novi rekord po broju trkača.

Direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić priznao je da interesovanje prevazilazi sva očekivanja i da postoji mogućnost da se nadmaši prošlogodišnji rekordan od 4.500 učesnika u polumaratonu i maratonu iz 54 zemlje sveta.

"Posebno nas raduje činjenica da je u domaćim okvirima trčanje postalo popularno i da mu se posvećuje sve više naših građana, pogotovo mladih i pripadnica ženske populacije. Takođe, vidimo i najveći potencijal u razvoju trkačkog pokreta u Srbiji", rekao je Nikolić.

Nikolić je istakao da se nada da bi 2017. godine Beogradski maraton mogao da ima čak 10.000 trkača.

"Tada će u potpunosti zaživeti i zajednički projekat Grada Beograda, Turističke organizacije Beograda, Turističke organizacije Srbije i Beogradskog maratona, koji ima za cilj stalnu promociju Beograda kao turističke deštinacije", naveo je Nikolić.

Prema njegovim rečima želja organizatora Beogradskog maratona je da trčanje postane svakodnevni vid rekreativne aktivnosti.

Beogradski maraton, 29. po redu, biće održan 16. aprila.

Tanjug