Djokovic najbolji sportista Srbije

Najbolji teniser sveta Novak Đoković, rekordni četvrti put, proglašen je za najboljeg sportistu Srbije u tradicionalnom 59. izboru lista "Sport".


BEOGRAD - Najbolji teniser sveta Novak Đoković, rekordni četvrti put, proglašen je za najboljeg sportistu Srbije u tradicionalnom 59. izboru lista "Sport".

Žiri sastavljen od prethodnah laureta nije imao mnogo dileme kome će dodeliti "Zlatnu značku" nakon Đokovićevih impresivnih rezultata u 2015. godini u kojoj je između ostalog osvojio tri gren slema, rekordnih šest Mastersa i završni Masters.

"Zlatna značka "Sporta“ je jedna od najvrednijih nagrada koju sportista iz Srbije može da primi, zato što dolazi od prethodnih laureata, velikih šampiona i istinskih legendi. Zbog toga se najiskrenije zahvaljujem na ukazanom poverenju i ovom značajnom priznanju", rekao je Đoković, koji je ovo priznanje prethodno dobijao 2007, 2010. i 20111. godine.

On je dobio ukupno 47 bodova, drugoplasirana Ivana Španović sakupila je 32, a trećeplasirana Ana Dabović 17. Slede Milica Starović sa 11, Andrija Prlainović sa 10, Nemanja Bjelica sa osam, Maja Ognjenović i Zorana Arunović po tri i Dušan Borković jedan poen.

Na tradicionalnoj svečanosti u hotelu Kraun Plaza za najboljeg mladog sportistu proglašena je Tijana Bogdanović, reprezentativka u tekvondou, a Specijalno priznanje dobio je najbolji mladi košsarkaš Evrope i član Crvene zvezde Marko Gudurić.

Tanjug