Srbija konačno dobila "Kuću rukometa"


BEOGRAD - Rukometni savez Srbije (RS S) svečano je danas, u prisustvu generalnog sekretara EHF-a Mihaela Viderera, državnog sekretara za sport Predraga Peruničića i mnogobrojnih zvanica otvorio "Kuću rukometa".

Novi dom srpskog rukometa nalazi se u Poslovnom centru "West End" na Tošinom bunaru, a državni sekretar Peruničić, nekadašnji reprezentativac, poželeo je predsedniku Saveza Velimiru Marjanoviću da u budućnosti izgrade trenažni centar i upotpune rukometnu infrastrukturu.

Povodom otvaranja novih prostorijka pismu RŠ poslali su predsednik Svetske rukometne federacije (IHF) Hasan Mustafa i prvi čovek Evropske rukometne federacije (EHF) Žan Brio.

Ispred rukometnog saveza Srbije okupljene je pozdravio Generalni sekretar RS S Božidar Đurković.

"Dugo smo čekali na Kuću rukometa. Ona je san mnogih generacija rukometaša, rukometašica, predsednika, generalnih sekretara i rukometnih radnika. Od momenta kada je osnovan savez 1949, nakon 66 godina, na današnji dan smo konačno ostvarili san. Izuzetno sam ponosan što smo sopstvenim sredstvima uspeli da konačno obezbedimo naš prostor u koji su dobrodošli svi", istakao je Đurković.

Tanjug