OKS: Đoković i Španović najbolji sportisti Srbije

BEOGRAD - Najbolji teniser sveta Novak Đoković i atletičarka Ivana Španović najbolji su sportisti Srbije za 2015. godinu u tradicionalnom izboru Olimpijskog komiteta Srbije (OKS).

Đoković je osvajač tri gren slema i ubedljivo prvi na ATP listi, a Španovićeva je ove godine osvojila evropsko zlato, svetsku bronzu i preskočila magičnu brojku od sedam metara.

Najbolji muški tim su vaterpolisti, osvajači Svetske lige i prvaci sveta, a ženski, košarkašice, koje su osvojile zlato na prvenstvu Evrope.

Najbolji mladi sportista je tekvondistkinja Tijana Bogdanović, koja je kao junior osvojila bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu za seniore, srebrnu na Evropskom za seniore i zlatnu na Evropskom prvenstvu za juniore.

Za najuspešnijeg trenera proglašen je selektor vaterpolo reprezentacije Dejan Savić.

U godini u kojoj su održane prve Evropske igre OKS je proglasio i najuspešnije na ovom takmičenju - Damir Mikec je sa dve osvojene zlatne medalje najuspešniji je sportista, dok su u ženskoj konkurenciji najbolje Dalma Benedek Ružičić i Milica Starović, koje su osvojile zlatnu medalju u disciplini k2 500m i peto u disciplini k4 500m.

Dan Olimpijskog komiteta na kojem će najuspešnijima biti uručeni Trofeji održaće se 17. decembra u Domu Narodne Skupštine Republike Srbije.

Tanjug