Španovićeva i Kolašinac najbolji atletičari Srbije


BEOGRAD - Vicešampionka Evrope u skoku u dalj Ivana Španović i bacač kugle Asmir Kolašinac proglašen su danas za najbolje atletičare u 2014. godine, u izboru Atletskog saveza Srbije.

Španovićeva je priznanje zaslužila, ne samo zbog srebra na šampionatu Evrope u Cirihu, nego i zbog bronze na dvoranskom prvenstvu sveta u Sopotu, kao i drugog mesta na Svetskom kupu u Marakešu.
"Zadovoljna sam postignutim ove godine, naročito sam ponosna što smo privukli pažnju najmlađih i što je atletika ponovo postala popularna među decom. Potrudiću se da osvajam medalje i na narednim takmičenjima, a svakako najvažniji cilj u 2015. godini biće šampionat sveta u Pekingu", izjavila je Španovićeva, koja je zajedno sa svojim trenerom iz Vojvodine Goranom Obradovićem, koji je izabran za najboljeg trenera u 2014. godini podelila novčanu nagradu od ukupno 500.000 dinara.

Kolašinac, član Partizana, zaslužio je nagradu sa novim nacionalnim rekordom 20,67 i petim mestom na prvenstvu Evrope u Cirihu.

Specijalno priznanje, kao i novčanu nagradu od 300.000 dinara dobila je članica Crvene zvezde Tatjana Jelača, koja je na prvenstvu Evrope bila druga u bacanju koplja.

Na svečanosti koja je održana u prostorijama kompanije Komtrejd za najboljeg mlađeg seniora proglašen je Miloš Raović iz Partizana, a najbolja mlađa seniorka je Amela Terzicć iz Novog Pazara.

izvor; Tanjug