Kako je Borković zaustavio saobraćaj na Obilićevom vencu?


BEOGRAD - Najbolji srpski automobilista Dušan Borković u sklopu novogodišnje akcije kojom želi da se zahvali medijima na saradnji tokom 2014. godine bio je gost Tanjuga i izazvao pravo oduševljenje na Obilićevom vencu.

Borković je ispred sedišta Nacionalne agencije parkirao automobil i praktično zaustavio saobraćaj u centru grada, s obzirom na to da su građani iskoristili priliku da se fotografišu sa njim, uzmu autogram, ali i iskoriste priliku da iz prve ruke saznaju kako je biti deo svetske automobilske elite.

"Sezona iza mene bila je puna, pre svega uspona, pa potom padova. Krenuo sam u svetski šampionat kao debitant sa vrhunskim svetskim vozačima i već na prvoj trci u Maroku ušao u prvih pet na kvalifikacijama. Svi su bili oduševljeni, navijači i ovde i u svetu, kao i organizatori", rekao je Borković.

On je dodao da je uspešan start bio i neka vrsta tereta u nastavku sezonu, pošto su svi očekivali više nego što je bilo realno.
"Kasnije sam imao i manjak sreće, ali kažu da da je to nornmalno u prvoj sezoni i da sreća dolazi sa iskustvom. Ipak, moram da budem prezadovoljan jer sam na nekoliko trka ušao u prvih 10, u Japanu na podijum, bio sam drugi, što je najveći uspeh, ne samo srpskog automobilizma, nego i na Balkanu. Još uvek sam pod utiscima i nisam svestan da sam tada bio ispred jednog Sebastijana Loeba, koji mi je apsolutni idol", poručio je Borković.

Borković, vozač NIS Petrol Kampos rejsing tima debitantsku sezonu u W T C C šampionatu završio je na 14. mestu sa 41 bodom.


izvor;Tanjug