AMS S dobio nagrade Istočno evropskog šampionata 2014.


BEOGRAD - Predsednik Auto-moto saveza Srbije (AMS S) Mirko Butulija, generalni sekretar Predrag Đurđev i generalni direktor AMS Osiguranja Vučeta Mandić primili su u hotelu Zira nagrade za izuzetan doprinos razvoju moto-sporta u Srbiji.

Na proglašenju Istočnoevropskog šampionata u 2014. godini sinoć su dodeljene su nagrade najboljima u svim moto disciplinama kao i onima koji su doprineli afirmaciji i razvoju ovog sporta u zemlji i inostranstvu.

Predstavnici AMS S, koji su na proglašenje došli direktno sa generalne skupštine Svetske autombilske federacije (FIA), održane u Kataru, istakli su da će nastaviti da daju punu podršku afirmaciji motociklizma kako u Srbiji, tako i u međunarodnim okvirima.

Butulija je rekao da će AMS S, kao nosilac razvoja auto-moto sporta u Srbiji, nastojati da se ova sportska disciplina dodatno unapredi i popularizuje u čemu ima punu podršku kako najuticajnih međunarodnih insititucija, FIM Evrope za moto-sport i FIA za auto-sport, tako i Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Ova sportska godina ostaće upamćena po tituli šampiona istočne Evrope u MK disciplini, i titulama vicešampiona u RR i MX disciplinama koje je ostvario nacionalni moto tim republike Srbije. Za osvojene uzastopne tri titule dodeljene su i tri zlatne kacige.

Nacionalni šampioni koji su dobili ovo najprestižnije priznanje su Dragan Dragoj i Vuk Tomanović u kategoriji motocikala sa prikolicom, MK disciplina, Miodrag Stanojević, MX disciplina i Gabor Sagmajster u MX 1 i MX 3 disciplini.


izvor; Tanjug