Mandićeva bez medalje u Meksiku


Olimpijska šampionka u tekvondou Milica Mandić nije uspela da osvoji medalju na finalnom Gran priju u meksičkom Kereteru. Mandićeva je u četvrtfinalu izgubila od domaće predstavnice Marije Espinoze sa 2:1.


Meksikanka je kasnije stigla do finala gde je osvojila srebrnu medalju, najbolja je bila Rešme Ogink iz Holandije, dok je treće mesto pripalo An-Karolin Graf iz Francuske.


"Dan nije prošao kako sam očekivala. Imala sam veoma tesnu borbu, Espinoza je odličan i iskusan borac. Bilo je i dobrih i loših momenata, ali videla sam na čemu moram da radim. Sledeća sezona je najbitnija do sad, i želim da zadržim prvu poziciju. Nema više mesta za greške, znam da me očekuje mnogo rada, truda i takmičenja, ali radujem se tom izazovu", istakla je Mandićeva.

Trener Dragan Jović rekao je da nije zadovoljan ostvarenim rezultatom, iako nema šta da zameri Milici.

"Nažalost nisu se ostvarila moja očekivanja i prognoze. Espinoza je bila izuzetno motivisana da pred svojom publikom napravi rezultat. U ovom meču je izašla kao pobednik i jedina je iz tima Meksika koja je osvojila medalju. Borba je bila teška i neizvesna do kraja. Takav je sport. Mnogo smo želeli ovde da osvojimo zlato i možda nas je to i koštalo pobede", rekao je Jović.

On je dodao da srpska reprezentativka mora da izvuče pouke iz ovog meča, jer sledeća godina je presudna za Olimpijske igre u Riju.

"Kako su ispali svi nosioci u četvrtfinalnim mečevima, izuzev Francuskinje Grafove koja je osvojila bronzu, Milica će završiti godinu kao prvoplasirana na olimpijskoj rang listi i na svetskoj rang listi. Predstoji nam kratak odmor od sedam dana i onda punom parom na bazične pripreme. Već u januaru imdemo na turnir u Grčku i US open", zakključio je Jović.

izvor;rts.rs