Udovičić i Mali otvorili Sajam sporta


BEOGRAD - Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i gradonačelnik Beograda Siniša Mali svečano su danas otvorili treći međunarodni Sajam sporta.

Udovičić je poželeo dobrodošlicu građanima i pozvao ih da se upoznaju sa brojnim uspesima srpskih sportista.

"Položio sam zakletvu da će Srbija nastaviti sa uspesima, u prethodnom periodu uradili smo solidan posao, ali pred nama je još mnogo toga. Privodimo kraju uspešnu godinu u kojoj su srpski sportisti osvojili 26 medalja i na svaki uspeh smo ponosni. Verujem da će biti još boljih rezultata, jer smo oduvek bili dokaz upornosti i velike želje", rekao je Udovičić.

On je dodao da će se kao ministar potruditi da sportistima obezbedi bolje uslove kako bi Srbija ispunila cilj i na Olimpijskim igrama u Riju osvojila više od četiri medalje, kolikmo je osvojeno u Londonu.

Gradonačlenik Mali pozvao je sve građane da se upoznaju sa sportovima u Srbiji.

"Veliko mi je zadovoljstvo i čast što sam domaćin ovakog skupa, koji na pravi način predstavlja Beograd, odnosno Srbiju. Svi smo ponosni na naše sportiste, koji ulažu mngo truda i znoja kako bi ostvarili uspehe. Drago mi je da građani i gosti Beograda imaju priliku da se upoznaju sa najvećim uspesima. Najznačniju stvar ćemo uraditi sledeće godine, pošto želimo da sagradimo malu salu u okviru Kombank arene, gde ćemo biti domaćini Evropskih šampionatau futsalu, atletici i vaterpolu i dokazaćemo da smo svetska metropola", rekao je Mali.

Otvaranju na Beogradskom sajmu prisustvovali su državni sekretar za sport Predrag Peruničić, selektor fudbalske reprezentacije Radovan Ćurčić, generalni sekretar FŠ Zoran Laković, potrpredsednik Košarkaškog saveza Srbije Dejan Tomašević, selektor Dejvis kup tima Srbije Bogdan Obradović, najbolji srpski automobilista Dušan Borković i drugi.

Sajam sporta u organizaciji Ministarstva omladine i sporta i Sportskog saveza Srbije traje do subote uveče i okupiće 77 granskih, više od 40 lokalnih saveza, a predstaviće se i eminentne institucije poput Olimpijskog komiteta Srbije, Republičkog zavoda za sport i medicinu sporta Srbije, Antidoping agencija Srbije, kao i Ministarstvo sporta Republike Srpske.


izvor;Tanjug