Miloš Pavlović osvojio titulu evropskog šampiona


BEOGRAD - Srpski automobilista Miloš Pavlović osvojio je danas na stazi Sepang u Maleziji titulu evropskog prvaka u Blancpain Lamborgini Super trofej takmicenju.

Posle dve finalne trke tandem "Bonladi motorsporta" osvojio je dva druga mesta što je bilo dovoljno za osvajanje titule.

Holanđanin Jeron Mul u potpunosti je podbacio u Maleziji i prokockao prednost od pet poena, sa kojim je stigao na odlučujući trkački vikend.

Na poznatoj gran-pri stazi se ove nedelje održava svetsko finale "najbržeg kup takmicenja na svetu", a prve dve trke u programu bile su rezervisane za evropske finaliste.

Najvažniji duel svakako je bio okršaj za prvo mesto u "Pro" kategoriji, gde su Pavlović i Piskopo imali izuzetno težak zadatak da nadoknade pet bodova zaostatka u odnosu na jedinog rivala u borbi za titulu, Holanđanina Jerona Mula.

Još veći izazov pred tandem "Bonaldi Motorsporta" postavio se posle slobodnih treninga, kada su mehanički problemi učinili da ostvarenje cilja deluje još dalje. Pehovi su se nastavili i u prvoj trci u kojoj je Pavlović startovao sa druge pozicije.

Njegov "galjardo" gubio je snagu, ali se srpski as nije predavao, već se upustio u direktan okršaj sa Mulom iz kojeg je izašao kao pobednik, iako se u jednom trenutku našao kraj staze. Uspeo je da ciljem prode kao drugi i tako dođe do evropske titule.

"Imali smo mnogo problema od dolaska u Maleziju, a zbog tehničkih kvarova tokom treninga praktično nismo mogli da radimo na automobilu i pripremimo ga za trke na pravi nacin. Bilo je mnogo uspona i padova, ali nijednog trenutka nismo prestajali da verujemo da možemo da ostvarimo cilj zbog kojeg smo došli na Sepang. Bilo je mnogo teško dostići nedostatak u bodovima posle Nirburgringa, ali zbog toga nam je titula još draža", rekao je Pavlović.

Izvor; Tanjug