Jelača: Imam još puno prostora za napredak

BEOGRAD - Vicešampionka Evrope u bacanju koplja Tatjana Jelača rekla je danas da ima puno prostora za napredak i poručila da očekuje još usepšniju sezonu.

Ona je na EP u Cirihu napravila veliko iznenađenje, kada je hicem od 64.21 metar oborila nacionalni rekord i osvojila srebrnu medalju.
"Ima par stvari na kojima ću ove godine više da obratim pažnju. Mislim da imam još puno prostora za napredak i ako me zdravlje posluži sledeća sezona bi trebala da bude na višem nivou od ove", rekla je Jelača za sajt Atletskog saveza Srbije.

Kao i ostalim atletičarima, glavni cilj ove godine biće Svetsko prvenstvo u Pekingu.
"Forma će biti tempirana tako da tamo postignem najbolji rezultat. Očekujemo jaku konkurenciju, ali do tada ćemo odraditi sve da tamo odem 100 odsto psihički i fizički spremna".

Srpska rekorderka će prve pripreme za narednu sezonu odraditi na Kanarskim Ostrvima, na koje putuje 30. novembra.
"Sredinom septembra završila se takmičarska sezona koja je za mene bila veoma uspešna. Cilj koji smo postavili za ovu godinu smo i ostvarili. Pauza je trajala oko mesec dana i to je bilo sasvim dovoljno da se odmorim za novi početak. Krenuli smo sa laganim treninzima. Do početka prvih priprema ostalo je nepunih mesec dana, a već tada će trening biti mnogo intezivniji i obimniji", kaže Jelača.
Izvor;Tanjug