Borković zbog povrede i finansija preskače Makao

BEOGRAD - Najbolji srpski automobilista Dušan Borković neće voziti poslednju trku Svetkog šampionata turing automobila (WTC C) u Makau zbog zdravstvenih i finansijskih problema.

Borković je prošlog meseca na trci u Pekingu povredio ruku pokušavajući da sačuva automobil nakon otkazivanja pumpe servo volana.

"Na žalost, nisam imao dovoljno vremena da se pozabavim povredom i ona se obnovila u Japanu. Ruka mi se posle trke u Pekingu upalila, a kako je trka u Šangaju bila vezana, a odmah je došao i Japan, nisam imao vremena da je medicinski tretiram na pravi način. Trenutno mi je ruka izuzetno natečena i trpim jake bolove. Zbog velikog rizika da se u Makau povreda pogorša, uz konsultovanje lekara, ali i mog tima doneo sam odluku da ovu izuzetno opasnu uličnu trku ne vozim", rekao je Borković.

Pored poteškoća s rukom, srpski automobilista ima probleme i sa budžetom, zbog čega je dovedeno u pitanje njegovo učešće u WTČ šampionatu naredne sezone.
"Neizmerno sam zahvalan mojim sponzorima uz čiju pomoć sam stigao do uspeha, ali sam sa druge strane izuzetno razočaran jer nisam naišao na još veće razumevanje drugih. Imam utisak kao da ljudi nisu svesni šta znači naći se među najboljih 20 vozača sveta. Šta znači u debitanskoj sezoni završiti trku ispred devetostrukog šampiona Loeba, četvorostrukog šampiona sveta Milera… Nadam se da će se desiti čudo i da ću uspeti da vozim narednu WTČ sezonu", zaključio je Borković.

On se trenutno nlazi na 14. mestu u greneralnom plasmanu sa 41 bodom, a pre dve nedelje je napravio veliki uspeh pošto je trku u Japanu završio na drugom mestu.

Poslednja trka u WTČ šampionatu vozi se 16. novembra u Makau.


Tanjug