Arsovićevoj srebrni globus u finalu Svetskog kupa

Srpska reprezentativka u streljaštvu Andrea Arsović osvojila je danas srebrni kristalni globus u finalu Svetskog kupa koje se održava u Azerbejdžanu.

Arsovićeva je u disciplini vazdužna puška zauzela drugo mesto sa ukupnim rezultatom 207,4 kruga.

Prvo mesto osvojila je Kineskinja Ji Siling sa 207,7 krugova, dok je trećeplasirana njena zemljakinja Vu Liuksi sa 185,6 krugova.

U finalu je nastupila i olimpijska vicešampionka Ivana Maksimović, koja je zauzela sedmo mesto.

Od srpskih strelaca danas se takmičio i Milutin Stefanović, koji je takođe u disciplini vazdušna puška zauzeo 9. mesto, sa "upucanih" 623,4 kruga. Za plasman u finale nedostajala su mu 0,3 kruga.

Finale Svetskog kupa traje do 28. oktubra, a od srpskih strelaca na strelište će još Zorana Arunović, 25. oktobra u disciplini vazdušni pištolj, odnosno Damir Mikec i Andrija Zlatić, dan kasnije, u disciplini MK pištolj.

Arsović: Bolji završetak sezone nisam mogla ni da sanjam

Srpska reprezentativka u streljaštvu Andrea Arsović izjavila je danas da je osvajanje srebrnog kristalnog globusa u finalu Svetskog kupa u Azerbejdžanu kruna na sjajnu sezonu.

Arsovićeva je u 2014. godini osvojila pojedinačno srebro i ekipno zlato na šampionatu Evrope, dok je na prvenstvu sveta u Granadu osvajanjem petog mesta postala prva srpska sportistkinja sa obezbeđenom vizom za Olimpijske igre u Riju.
"Ovo je definitivno bila moja sezona, bolji završetak nisam mogla ni da sanjam. Posle ovog takmičenja godinu ću završiti na drugoj poziciji Svetske rang liste. U osnovnom delu imala sam odličan rezultat, u finalu sam sve vreme bila na vodećoj poziciji, ni pred kraj nisam posustala, ali je Kineskinja Ji Siling bila bolja za samo 0,3", izjavila je Arsovićeva, koja je prošle godine sa malim kalibrom, takođe osvojila srebrni kristalni globus.

Ona je još jednom iskoristila priliku da se zahvali na podršci koju dobija od Ministarstva omladine i sporta, Olimpijskog komiteta i Streljačkog saveza Srbije.

U finalu discipline vazdušna puška nastupila je i olimpijska vicešampionka Ivana Maksimović, koja je zauzela sedmo mesto.


Tanjug